ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

ΠΑΣΟΚ: Τον Οκτώβριο οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος

Την Κυριακή αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση διά στόματους Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Τον Οκτώβριο οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος

Σύμφωνα με πηγές, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή, τη διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο, απομακρυνόμενος από την αρχική του θέση για την αυστηρή τήρηση του καταστατικού, που προέβλεπε εκλογές τον Οκτώβριο του 2025.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 6η Οκτωβρίου με εναλλακτική την 13η Οκτωβρίου.

Αν οι κάλπες στηθούν την 6η Οκτωβρίου ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 13 του μηνός.

Αν ο πρώτος γύρος πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου η επαναληπτική εκλογή θα διεξαχθεί στις 20 του μηνός.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ημερομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου για τον πρώτο γύρο, οπότε η επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δυο πρώτων θα διεξαχθεί στις 6 του μηνός, σε κάθε περίπτωση όμως εντός του Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόεδρο.

Με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι μεν δύσκολη και αντιπαραθετική, αλλά το αδιέξοδο μάλλον έχει φύγει από το τραπέζι.

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Δούκας προηγείται στη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε.

Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα στάσιμα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Προηγείται ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.