ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποια είναι τα συμπεράσματα μετά το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να φέρει στις κάλπες αρκετό κόσμο, τότε η μάχη της δεύτερης θέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κριθεί

Ποια είναι τα συμπεράσματα μετά το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ένα από τα συμπέρασμα του ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή (15/9) στο ΣΕΦ, είναι πως υπάρχει πιθανότητα να τελειώνει μία μακρά περίοδος «νεκροφάνειας» στο κόμμα. Αλλά κάτι τέτοιο θα κριθεί, αν όντως ισχύει, την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών.

Η γενική εικόνα της εκδήλωσης ήταν σε υψηλό επίπεδο.

Σοβαρές πολιτικές ομιλίες, έλλειψη τοξικότητας, πολιτικός πολιτισμός μεταξύ των υποψηφίων και εξαιρετικό ακροατήριο, χωρίς φανατισμούς και γιουχαϊσματα, με ακριβοδίκαιο χειροκρότημα στους ομιλητές.

Όσον αφορά τους υποψηφίους, από τους 4 που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, κανένας δεν κέρδισε με διαφορά, αλλά και κανένας δεν έχασε.

Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, τότε αυτά είναι τα εξής:

  • Πιο ιδεολογικές και στρατηγικές οιομιλίες των Π.Γερουλάνου και Α.Διαμαντοπούλου,
  • Πιο πραγματιστική η ομιλία του Χ.Δούκα,
  • Πιο κομματική η ομιλία του Ν.Ανδρουλάκη.

Σε έναν άλλο άξονα, οι ομιλίες Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου και Δούκα απευθύνονταν σε «εθνικό ακροατήριο», είχαν «πρωθυπουργικά» χαρακτηριστικά, ενώ η ομιλία Ανδρουλάκη είχε στόχο περισσότερο το κομματικό ακροατήριο.

Όμως ,επειδή όλα αυτά είναι κινήσεις στη σκακιέρα και επιλογές της καμπάνιας των υποψηφίων, θα κριθούν στο τέλος εκ του αποτελέσματος.

Αναφορικά με το κέρδος των 4, κι επειδή η σύγκριση με την παράλληλη εκλογική διαδικασία που «τρέχει» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη, αποδεικνύεται καταλυτική.

Ένα κόμμα σε ανοδική τροχιά (το ΠΑΣΟΚ) και ένα κόμμα σε «σπιράλ θανάτου» (ο ΣΥΡΙΖΑ).

Παρότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη καταφέρει να ξαναβρεί τον βηματισμό του, είναι βέβαιο ότι σταδιακά τον ανακαλύπτει.

Βγάζει περισσότερη πολιτική υγεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι διαθέτει σοβαρά ηγετικά στελέχη, έμαθε τον πολιτικό διάλογο, ξέφυγε από νοοτροπίες «ανθρωποφαγίας».

Ακόμη και οι δυο υποψήφιοι που υπολείπονται στις δημοσκοπήσεις, η Ν. Γιαννακοπούλου και ο Μ. Κατρίνης έδειξαν με τις ομιλίες τους ποιότητα, σοβαρότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά, απέδειξαν ότι «μπορούν να σταθούν» στην κεντρική πίστα και ότι διαθέτουν μέλλον.

Όλα αυτά είναι στοιχεία δυσδιάκριτα και αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη «ανθρωποφαγία» του Σ. Κασσελάκη.

Η επόμενη ημέρα

Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει σε τρείς εβδομάδες να φέρει στις κάλπες αρκετό κόσμο, τότε η μάχη της δεύτερης θέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κριθεί.

Ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος εκλεγεί στη θέση του Προέδρου.

Για την επόμενη μάχη με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Το ποιος θα είναι Πρόεδρος, θα αποτελέσει και το κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της μάχης της «πρωθυπουργίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως έγινε σαφές από τις ομιλίες του ΣΕΦ ότι με κριτήριο τις προσδοκίες και την κυβερνητική προοπτική του ΠΑΣΟΚ, τρείς υποψήφιοι (Γερουλάνος, Διαμαντοπούλου και Δούκας, αλφαβητικά) έχουν το προβάδισμα έναντι του Ν. Ανδρουλάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.