Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής το υ συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας, σχολίασε τα αποτελέσματα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών τονίζοντας πως «είναι η πρώτη σημαντική πολιτική ήττα του Κ.Μητσοτάκη, έχασε τις περιφέρειες που στόχευσε».

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ...

Για την ανατροπή νίκης στον Δήμο της Αθήνας ο Θ.Γλαβίνας ανέφερε ότι στο πρόσωπο του Χ.Δούκα αντικατοπτρίζεται η νέα εποχή, η οποία απηχεί ανανέωση, επάρκεια, ήθος και σεβασμό καθώς μίλησε με θέσεις, έβαλε σημαντική ατζέντα για την πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή φτώχεια, την κλιματική κρίση, και τόνισε:

«Στους μεγάλους δήμους της χώρας, η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας ηττήθηκε. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου στηρίχθηκε με κάθε τρόπο ο κ.Αγοραστός ηττήθηκε. Είναι η πρώτη σημαντική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη, έχασε τις περιφέρειες που στόχευσε».

">

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε τον τρόπο με το οποίο πολιτεύτηκαν κυβερνητικά στελέχη εξαρτώντας τη συνεργασία κεντρικού κράτους-αυτοδιοίκησης από την πολιτική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία.

«Ήταν μια κακή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Καταψηφίστηκαν οι επιλογές της και η κομματικοποίηση. Εμείς, αν χαιρόμαστε για κάποιον λόγο, είναι γιατί άνθρωποι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως άνθρωποι με όραμα για την αυτοδιοίκηση υπερψηφίστηκαν. Ο κόσμος κατήλθε στις κάλπες για να τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο Θ.Γλαβίνας.

Σχετικά με την εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη στη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε πως «είναι μια μεγάλη νίκη για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κόσμος αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει μια αποτυχημένη διοίκηση. Αυτό ήταν το διακύβευμα στη Θεσσαλονίκη. Η υποψηφιότητα του κ. Αγγελούδη ήταν ανεξάρτητη, -φυσικά είχε πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα- αλλά αυτό που μέτρησε ήταν η αυτοδιοίκηση, γιατί αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα. Ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας έχασε» σημείωσε.