ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χάρης Δούκας: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Κάνει πίσω» ο Μανώλης Χριστοδουλάκης - Στοχεύει τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Χάρης Δούκας: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Το έναυσμα έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (26/6) μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook εξέφρασε τη στήριξή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων και έθεσε το ερώτημα: «Χάρη, πάμε;».

Στενοί συνεργάτες του Χάρη Δούκα ανέφεραν πως ο δήμαρχος Αθηναίων την Πέμπτη θα ανακοινώσει τις προθέσεις του

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και «έκλεισε το μάτι» στον Χάρη Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις, προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και καταθέτει «ενωτική πρόταση» με στόχο η Κεντρική Επιτροπή να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ και όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις προθέσεις του: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη»

Το συγκεκριμένο ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου.

Ο Χάρης Δούκας, σε μια περίοδο που το κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει χτυπήσει «κόκκινο» δήλωνε προ λίγων ημερών «θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα» και με νόημα συμπλήρωνε «θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό» αφήνοντας να εννοηθεί πως θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος με εύλογο το ερώτημα αν θα παραμείνει και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα σενάρια για την υποψηφιότητα Χάρη Δούκα ενισχύει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που στέκεται στο πλευρό του σε ό,τι αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σχεδόν αμέσως κυκλοφόρησε ένα σενάριο γύρω από την τελευταία κίνηση στήριξης προς το πρόσωπο του Χάρη Δούκα για την προεδρία του κόμματος από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Δεν αποκλείεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών, ώστε αν εκλεγεί ο πρώτος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γραμματέας να είναι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφού ο δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι βουλευτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν γίνει αυτό, μάλιστα, θα υπάρχουν δύο πρόεδροι στην αντιπολίτευση οι οποίοι δεν θα είναι βουλευτές, καθώς και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, με τον Σωκράτη Φάμελλο να κατέχει τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.