Οι κοινές εμφανίσεις, η κοινή τακτική και οι συντονισμένες ενέργειες που ακολουθούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς έχουν ως αντικειμενικό σκοπό να ορίσουν την «κόκκινη γραμμή» που δεν θα πρέπει να περάσει ο Κ. Μητσοτάκης και αυτή είναι μια συμφωνία με την Τουρκία που θα εκχωρεί εθνικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

">

Και οι δύο μαζί ελέγχουν πάνω από 15 βουλευτές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και αν κρίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παίζει» με ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αποφασισμένοι να τον «ρίξουν».

Δεν δέχονται καμιά παραχώρηση σε ό,τι αφορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα η οποία ορίστηκε το Νοέμβριο του 2008 από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή όταν απέστειλε τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ μετά το επεισόδιο με το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Μαλένε Όστερβολντ, το οποίο είχε νοικιάσει η Τουρκία και επιχείρησε έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου 80 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο), σε διεθνή μεν ύδατα, ως προς τη διέλευση, αλλά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, ως προς την οικονομική εκμετάλλευση και κυριότητα του υποθαλάσσιου χώρου του βυθού!

Οι πρώην πρωθυπουργοί θεωρούν επομένως ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα έχει ήδη οριστεί και δεν ανέχονται να υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι δύο επέλεξαν να μην έρθουν στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας παρά την προσωπική πρόσκληση που τους απηύθυνε, στον καθένα ξεχωριστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει «πύρινη» ομιλία κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό που θα γίνει στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Εκεί θα αποδομήσει την κυβέρνηση σχεδόν σε κάθε τομέα καθώς «έχει πολλά ράμματα για τη γούνα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θα κατακεραυνώσει την «Woke» ατζέντα που ακολουθεί πίστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα αναφερθεί στην καλπάζουσα ακρίβεια την οποία αφήνει ανεξέλεγκτη επειδή έτσι αποκομίζει εύκολα έσοδα από τον Φ.Π.Α. και τον Ειδικό Φόρο Καυσίμων και σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά θα είναι αμείλικτος.

Η ψήφιση του Προυπολογισμού είναι από τις σημαντικότερες διαδικασίες για μία κυβέρνηση και για το λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει επιλέξει εκείνη την ημέρα για να κάνει ιδιαίτερο «θόρυβο».

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας όπου πολλοί από αυτούς επηρεάζονται από τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα μείνουν σιωπηλοί και θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά.

Το ίδιο όμως αναμένεται να συμβεί και με τους βουλευτές που ακόμα επηρεάζονται από τον Κ.Καραμανλή.

Οι δυο τους αναμένεται να παρακολουθήσουν προσεκτικά αυτή την συνάντηση αλλά και την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν τον Ιανουάριο 2025.

Θα ασκήσουν και οι δύο σκληρή κριτική στην λεγόμενη ελληνοτουρκική προσέγγιση και την Διακήρυξη των Αθηνών και θα στείλουν αυστηρή προειδοποίηση στον πρωθυπουργό για την περίπτωση ενδεχόμενης προσφυγής στην Χάγη που στην ουσία θα περιλαμβάνει ολόκληρη την τουρκική ατζέντα με τις απαιτήσεις της Άγκυρας!

Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτα από την Τουρκία τότε όλα τα ζητήματα προς «συζήτηση» θα είναι αμιγώς τουρκικές απαιτήσεις!

Και οι δύο θεωρούν τον Γιώργο Γεραπετρίτη ως ακατάλληλο για την θέση του υπουργού εξωτερικών ενώ δεν ξεχνούν και την γνωστή υπόκλιση του στον Ερντογάν όταν αυτός είχε έρθει στην Αθήνα.

Και οι δύο είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κάτι που θα σημάνει και την αμφισβήτηση ως προς το αν θα πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.

Αν συμβεί αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προβεί ακόμα και σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι ακόμα βουλευτής, αλλά αν το κάνει την ίδια στιγμή θα ακολουθήσουν αποχωρήσεις στελεχών και βουλευτών από τη ΝΔ.

Βέβαια, αυτό θα σημαίνει την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και ουσιαστικά το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα εθνικά συμφέροντα με όποιον τρόπο χρειαστεί.