Με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση εμποδίζει τον Ευρωπαίο εισαγγελέα να προχωρήσει στη διερεύνηση υποθέσεων αναφορικά με κονδύλια που χαρακτηρίζονται «απόρρητα»!

Με λίγα λόγια όταν πρόκειται για «μάσα» (ευρωπαϊκά κονδύλια, Ταμείο Ανάκαμψης) οι Ευρωπαίοι είναι «εταίροι» αλλά όταν πρόκειται για έλεγχο από τις Βρυξέλλες τότε η κυβέρνηση θέλει τους Ευρωπαίους… μακριά.

Το ωραίο είναι πως παλαιότερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορούσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν για αδιαφανείς πολιτικές, που τώρα τις εφαρμόζει η ίδια και με την «βούλα», μόνο που ο Β.Όρμπαν δεν παρακολουθούσε πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να ελέγξουν καθώς θέλουν όχι μόνο να είναι τίμια η κυβερνητική διαχείριση αλλά και να φαίνεται έτσι.

">

Φυσικά πίσω από τα «απόρρητα» κονδύλια κρύβεται η αγορά του Predator όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, το οποίο αγοράστηκε με μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ.

Από πλευράς της η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύει τον ρόλο του ευρωπαϊκού οργάνου, αλλά οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το νομοσχέδιο δεν έχουν υιοθετηθεί.