ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Κ.Χατζηδάκης για κάρτα εργασίας: «Μέχρι τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή αρχικά σε τράπεζες & σούπερ μάρκετ»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά εργασίας είναι η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία»

Κ.Χατζηδάκης για κάρτα εργασίας: «Μέχρι τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή αρχικά σε τράπεζες & σούπερ μάρκετ»

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά εργασίας είναι η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, η οποία θα αντιμετωπιστεί με την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του συστήματος και στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να τεθεί σε εφαρμογή αρχικά σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στη βιομηχανία και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κάρτα εργασίας εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας για τον ΕΦΚΑ είπε ότι εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης και πως με νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό φορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει παρουσίαση του νομοσχεδίου για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι απαιτείται να αλλάξει το σύστημα κατάρτισης καθώς η χώρα μας είναι τελευταία στις δεξιότητες σε όλη την Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.