ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανακοινώνονται σήμερα τα πρώτα μέτρα lockdown σε εμβολιασμένους: Τι εισηγούνται οι «ειδικοί»

Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωνε πριν λίγα 24ωρα ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα»

Ανακοινώνονται σήμερα τα πρώτα μέτρα lockdown σε εμβολιασμένους: Τι εισηγούνται οι «ειδικοί»

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Πέμπτη, έπειτα από εισήγηση των «ειδικών», με τη χώρα πλέον να ετοιμάζεται να μπει σε ένα τύπου lockdown, καθώς αρκετά μέτρα θα αφορούν τους εμβολιασμένους.

Όπως το pronews.gr είχε αποκαλύψει από τις 2 Δεκεμβρίου το πρώτο μέτρο lockdown που θα αφορά τους εμβολιασμένους θα είναι το «λουκέτο» στα γήπεδα, ενώ και η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων αφορά τους εμβολιασμένους. Από εκεί και πέρα αναμένεται να επανέλθει η υποχρεωτική μασκοφορία για όλους και μάλιστα με διπλές μάσκες σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ. Να θυμίσουμε ότι μια από τις πρώτες υποσχέσεις που είχαν δώσει κυβέρνηση και «ειδικοί» στους εμβολιασμένους ήταν ότι θα πετάξουν τις μάσκες.

Τα μέτρα που προτείνουν οι «ειδικοί» στην κυβέρνηση

Η Επιτροπή των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε την Τετάρτη και προτείνει νέα σειρά μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγούνται λοιπόν, μεταξύ άλλων, την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως και τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας KN95 σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι τα εξής:

  • Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ.).
  • Αγώνες χωρίς παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.
  • Υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας κατά τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ακόμα και αν δεν υπάρχει συνωστισμός.
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επισημαίνεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Πέμπτης, ενδεχομένως ακόμα και από τον υπουργό Υγείας.

Θάνος Πλεύρης: «Οπωσδήποτε νέα περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε την Τετάρτη πως μετά την εορταστική περίοδο θα τεθούν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε από το βήμα της Βουλής: «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης, συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η Ειδική Επιτροπή, ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. […] Παρακολουθούμε κάθε ημέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες».

Κ.Μητσοτάκης: Όταν έλεγε ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα»

Εντύπωση προκαλεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο έγινε την Τρίτη, δήλωνε ότι δεν χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα.

«Θέλω να τονίσω ότι τα μέτρα τα οποία βλέπουμε να λαμβάνουν άλλες χώρες ισχύουν ήδη από καιρό στην Ελλάδα. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν μία πολύ πιο χαλαρή προσέγγιση απέναντι στην πανδημία. Στη Δανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα είχε καταργηθεί μέχρι και η μάσκα και ουσιαστικά όλοι οι έλεγχοι οι οποίοι γίνονταν ήταν υποτυπώδεις. Και γι’ αυτό και σπεύδουν τώρα σε αυστηρότερους περιορισμούς.

Αντίθετα, στη χώρα μας, επειδή είχαμε λιγότερους εμβολιασμούς, διατηρήσαμε την ελεγχόμενη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και φυσικά τα μέτρα ατομικής προστασίας, που τώρα δικαιώνουν την αναγκαιότητά τους. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αποκρούει την βαριά νόσηση από τη μετάλλαξη Όμικρον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι το μήνυμα «και φέτος είναι ότι οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές. Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν. Με συχνούς ελέγχους, επιτάχυνση των εμβολιασμών, ιδίως της ενισχυτικής δόσης, και όπως σας είπα με πολλά self test, έτσι ώστε εμείς οι ίδιοι να ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.