ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λ. Μενδώνη: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό

Λ. Μενδώνη: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό

Μετά τις πολλές κοινωνικές αντιδράσεις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σήμερα ανακοίνωσε όλα τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει το υπουργείο για την στήριξη του Πολιτισμού. «Ο στόχος μας είναι να κρατηθεί ο Πολιτισμός ενεργός», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού. Δ«εν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όλα όσα ανοίγουν στον τομέα του Πολιτισμού στις 18 Mαΐου
Σύμφωνα με την υπουργό στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, αρχίζουν οι πρόβες και τα γυρίσματα. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα Μουσεία. Στις 15 Ιουλίου αρχίζουν τα δρώμενα σε ανοικτούς χώρους.

Η κ. Μενδώνη την ίδια στιγμή πρόσθεσε πως «Είναι σημαντικό να δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο του πολιτισμού. Προσαρμοστήκαμε με απόλυτη επιτυχία στις νέες συνθήκες ως χώρα. Η πανδημία ανέδειξε δομικά προβλήματα στον χώρο του πολιτισμού, όπως η αδήλωτη εργασία». Περιγράφοντας τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συμπεριλήφθηκαν και δεν εξαιρέθηκαν από τα μέτρα.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

«Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα», σημείωσε η υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αναδρομική επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ, ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι:

  • Όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/3/2020 ως 20/4/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15 Μαΐου.
  • Όσοι από 1/6/2019 ως την 1/3/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά, θα λάβουν τα 800 ευρώ.
  • Με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά οι ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.