Την «φιέστα» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έξω από την Αγιά Σοφιά σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.
«Η Αγία Σοφία εγώ δεν θα το θέσω στο ειδικό συναισθηματικό, αξιακό φορτίο που έχει για εμάς τους Έλληνες, αλλά θα πω ότι σε επίπεδο παγκόσμιας κληρονομιάς, και έτσι πρέπει να αναδειχθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί ένα παγκόσμιο μνημείο. Αυτά τα παγκόσμια θρησκευτικά μνημεία πρέπει κανείς να τα μεταχειρίζεται μόνο κατά την χρήση που ιστορικά είχαν….
… Άρα, δεν μπορεί μία εκκλησία να καθίσταται τόπος μίας προσευχής μίας άλλη θρησκείας γιατί θίγει την ταυτότητα αυτού του μνημείου και επομένως την παγκόσμια συλλογική συνείδηση που έχει αυτό το μνημείο. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει και να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει στα πλαίσια αυτά μιλώντας και εκθέτοντας αυτή τη συγκεκριμένη προσβολή στους διεθνείς οργανισμούς και ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας για το ζήτημα αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν το κάνει για τους εσωτερικούς του λόγους, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Τα κίνητρα του Ερντογάν είναι αδιάφορα, εκείνο που έχει σημασία είναι η προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε ένα μνημείο της Χριστιανοσύνης, ένα μνημείο το οποίο είναι ένα σύμβολο για ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση μεταφέροντας το ζήτημα εκεί που πρέπει προκειμένου να υπάρξει καταδίκη της Τουρκίας», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Real, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του Προέδρους της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προαναγγείλει φιέστα στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Αναφερόμενος στο οικονομικό πακέτο που θα πάρει η Ελλάδα στην επόμενη τριετία από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν γίνει αποδεκτή από το Συμβούλιο Κορυφής η πρόταση της Κομισιόν ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Είναι απολύτως σημαντικό να ενισχύσουμε την πρωτογενή μας παραγωγή. Ειλικρινά πιστεύω ότι εκεί υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει και συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις και αποφάσεις και σημαίνει και μία ευρύτερη συνεννόηση και με τον παραγωγικό κόσμο της χώρας που δουλεύει στον πρωτογενή τομέα. Διότι, αυτή τη φιλοδοξία πρέπει να τη συνοδεύσουμε και από δεσμεύσεις σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν γίνεται με λόγια, γίνεται με επενδύσεις… Στην κρίση αυτή στην οποία όλοι πήγαν τόσο δύσκολα γιατί είχαμε κλείσει ουσιαστικά την οικονομία ο πρωτογενής μας τομέας αύξησε τις εξαγωγές του κατά 15%. Είναι ο τομέας ο οποίος μας βγάζει πρωταθλητές αυτή τη στιγμή».