
H υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.
Πιο συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι έχουμε πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων στο 0,4 με 0,5 τμημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα.
Η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όποια απόφαση της εισηγηθεί η επιστημονική Επιτροπή. «Είμαστε σε συνεχή επίβλεψη και φροντίζουμε την τήρηση των μέτρων με προσήλωση».
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι σε κάποιες περιοχές οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο επηρεαζόμενοι από τη γενικότερη εικόνα.
Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων ανέφερε ότι θα σχεδιαστεί από τον ΕΟΔΥ, ώστε πριν, τα παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων, να εξεταστούν και να αξιολογηθεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 30 Νοεμβρίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.