Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται πάλι η κυβερνητική πολιτική στα κρούσματα του κορωνοϊού. Παρά το όποιο πρόγραμμα εμβολιασμών αυτά φαίνεται να κινούνται πάλι ανοδικά με αποτέλεσμα να εξετάζονται -ξανά- μέτρα τοπικών lockdown και εντός του καλοκαιριού.

Με αυξητικές τάσεις εμφανίζονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σημείο που η κυβέρνηση ανησυχεί έντονα, εντονότατα ότι θα χάσει, ξανά τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτό σε συνδυασμό με την όποια τουριστική κίνηση η οποία θα δράσει επιβαρυντικά δημιουργούν δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν στα 2.293, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 383.558 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο είναι η καμπύλη των κρουσμάτων είναι σχετικά ρηχή και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή θα επιπεδωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση θα αρχίσουν τα κρούσματα να μειώνονται.

Στις 13 Μαΐου τα κρούσματα ήταν 2.167, στις 14 ανήλθαν στα 2.188, στις 15 έπεσαν στα 1.957 , στις 16 στα 1.262, στις 17 στα 1.402 , ενώ στις 18 Μαΐου σημειώθηκε αύξηση στα 2.812.

Που μπορεί να ανακοινωθούν αυτά τα τοπικά-lockdown; Σχεδόν στη μισή Ελλάδα. Περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος, ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου, Ρόδος και Πάρος, είναι αυτές που «φλερτάρουν» με το «κόκκινο», όλα αυτά εν μέσω θέρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που φαίνεται σαν δεδομένο είναι πως η κυβέρνηση και παρά το όποιο ποσοστό εμβολιασμών μη μπορώντας να ελέγξει τις αυξητικές τάσεις στα κρούσματα εξετάζει ξανά το αδιέξοδο μέτρο των lockdown σε τοπικό επίπεδο στην αρχή, όπως έγινε στην Κάλυμνο εντός του καλοκαιριού, ενώ δεν αποκλείεται και ένα lockdown στην Αττική, αν και όχι προς το παρόν, το οποίο όμως θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία και κατ΄επέκτασην για την κοινωνία.