ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Α.Γεωργιάδης για Novartis: «Ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται – Οι κατηγορίες τους αποδείχθηκαν ψεύτικες»

«Τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αν το παίρνουν ψεύτες και συκοφάντες ή αν η δικαιοσύνη θεραπεύει το πρόβλημα;» αναφέρει

Α.Γεωργιάδης για Novartis: «Ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται – Οι κατηγορίες τους αποδείχθηκαν ψεύτικες»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το πρωί της Παρασκευής απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι με την χθεσινή εισαγγελική απόφαση να βγουν οι κουκούλες και να μην θεωρούνται προστατευόμενοι μάρτυρες οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τη σκευωρία Novartis τονίζοντας ότι «ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται αν η ιδιότητα δίνεται σε ανθρώπους που δεν πρέπει».

«Εδώ έχουμε δύο ανθρώπους που πήραν το καθεστώς προστασίας και οι κατηγορίες τους αποδείχθηκαν ψεύτικες. Τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αν το παίρνουν ψεύτες και συκοφάντες ή αν η δικαιοσύνη θεραπεύει το πρόβλημα; Αν κάποιος έπληξε τον θεσμό ήταν η κυρία Τουλουπάκη που τους έδωσε το καθεστώς χωρίς να το ψάξει».

Όπως συμπλήρωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «αυτή η υπόθεση από χθες ξεκινά από την αρχή. Η υπόθεση της σκευωρίας ανοίγει ξανά. Σήμερα ζήτησα από τους δικηγόρους μου να ανακαλέσουν τη μήνυση. Οι δύο θα κληθούν να λογοδοτήσουν με βασικό ένα ερώτημα: ποιοι τους έβαλαν να τα πουνε;»

«Δεν μπορεί να μην μιλήσουν στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε αν κάποιος Φιλήστωρ αρχιαπατεώνας αποφάσισε να πολεμήσει της διαφθορά και να κατηγορήσει εμένα, δεν το πιστεύω. Αν πουν κάποιο όνομα η υπόθεση αρχίζει εκ νέου, καμία αθωωτική απόφαση δεν ισχύει» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «δεν έχω κίνητρο την εκδίκηση, όμως το να αντιμετωπίσουμε την ουσία της προσπάθειας κάποιων να χρησιμοποιήσουν την ουσία του θεσμού του προστατευόμενου μάρτυρα για να ανατρέψουν τη δημοκρατία είναι άλλης τάξης μέγεθος. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς με ιταμούς σκοπούς δεν θα προσπαθήσει να ανατρέψει ξανά το πολιτικό σκηνικό. Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω λεφτά αλλά να μάθω ποιους τους έβαλε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά, τέλος, το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis, ο Α.Γεωργιάδης είπε ότι «ήταν μισή και πολύ αργά, μην το μεγαλοποιούμε. Η δήλωσή του αυτή ενισχύει το σενάριο της σκευωρίας και ότι είχαν πολιτικό έλεγχο στην υπόθεση αυτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.