ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Α.Γεωργιάδης: «Σε ένα χρόνο ο πολίτης θα έχει όλο το ιατρικό του ιστορικό μέσα στον ψηφιακό του φάκελο»

«Θα επεκτείνουμε την άυλη συνταγογράφηση και στους τουρίστες»

Α.Γεωργιάδης: «Σε ένα χρόνο ο πολίτης θα έχει όλο το ιατρικό του ιστορικό μέσα στον ψηφιακό του φάκελο»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, σημειώνοντας πως σε ένα χρόνο ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει όλο το ιατρικό του ιστορικό μέσα στον ψηφιακό του φάκελο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα: «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας σήμερα» στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τις νέες καινοτομίες που θα φέρει στον τομέα της υγείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, στην επέκταση της άυλης συνταγογράφησης και την ολοκλήρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.

«Σχεδόν το σύνολο των συνταγών περνάνε από την άυλη συνταγογράφηση. Πρέπει να επεκτείνουμε σύντομα το σύστημα αυτό και σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, όχι μόνο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στους πολίτες των τρίτων χωρών,

ώστε ο κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και εμείς να έχουμε εικόνα του τι συνταγογραφείται και τι καταναλώνεται από φάρμακα στην Ελλάδα,

έτσι ώστε να φτάσουμε, ει δυνατόν, στο 100% της συνταγογράφησης που είναι μέσω του ψηφιακού συστήματος», ανέφερε ο υπουργός.

Η άυλη συνταγογράφηση δεν είναι σπουδαία μόνο γιατί βοηθά πολύ τον πολίτη να έχει τη συνταγή που θέλει και να την εκτελέσει πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο αλλά βοηθά πρωτίστως την Κυβέρνηση να μπορεί να χαράζει πολιτική.

«Διότι δεν μπορείς να χαράζεις πολιτική εάν δεν έχεις τις κατάλληλες πληροφορίες και την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει. Και αυτό μας το παρέχει πράγματι η ψηφιακή τεχνολογία», τόνισε συγκεκριμένα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητη» την αλματώδη εξέλιξη στη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στη χώρα, σε σύγκριση με την εποχή που ήταν ξανά υπουργός Υγείας:

«Ήμουν Υπουργός Υγείας και πριν από μία δεκαετία. Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία, τα δέκα μεσολαβήσαντα χρόνια, είναι αδιανόητη. Σήμερα η Ελλάδα έχει ίσως το πιο εξελιγμένο ή ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα άυλης συνταγογράφησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τέλος τόνισε πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιείται ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης του συνόλου του συστήματος Υγείας.

«Κορωνίδα είναι σίγουρα ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, πρώτον ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει όλο το ιατρικό του ιστορικό μέσα στον ψηφιακό του φάκελο και θα μπορεί ο γιατρός που θα τον εξετάζει,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

είτε ο ιδιώτης γιατρός ή το νοσοκομείο αν του συμβεί κάτι έκτακτο, να έχει την πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης της υγείας του», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.