ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Κλείδωσε» το «κουπόνι βενζίνης»: Η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους πολίτες – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου

«Κλείδωσε» το «κουπόνι βενζίνης»: Η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους πολίτες – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ραγδαία αύξηση των τιμών στα καύσιμα με… το «κουπόνι βενζίνης», αυτό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το πρωί της Τρίτης. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο έκτακτο επίδομα θα χορηγηθεί και σε αυτή την περίπτωση με εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».

Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

Ως προς στο πώς θα δοθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής” ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», αναφέροντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

Το πακέτο μέτρων σύμφωνα με τις πληροφορίες θα «κλειδώσει» σήμερα.

Για το μέτρο, πάντως, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά, ως προς το συνολικό ύψος της επιδότησης, λόγω και των κυμαινόμενων τιμών των καυσίμων, αλλά και για το χρονικό διάστημα στήριξης. Η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάντως, να στηρίξει τους πολίτες ως προς το κόστος των καυσίμων φαίνεται ότι μειώνει την περίμετρο για τη λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας».

Πρακτικά, οι αποδέκτες θα είναι περίπου όσοι πήραν το βοήθημα τα Χριστούγεννα, δηλαδή κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Ίσως, βεβαίως, γίνει «κάτι καλύτερο» ως προς το ύψος του ποσού που θα δοθεί, αλλά μένει να φανεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.