ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κ.Μητσοτάκης: Αναμένεται να ανακοινώσει την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος (upd)

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο Τετάρτη στις 11:00 από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ.Σκυλακάκη

Κ.Μητσοτάκης: Αναμένεται να ανακοινώσει την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 20:11) Την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Έκτακτη φορολόγηση των παραγωγών ενέργειας για δύο μήνες για να επιδοτηθεί η κατανάλωση του ρεύματος τον Αύγουστο ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ υπογραμμίζοντας πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο (17/06/2024) σε έκτακτη συνέντευξη από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ Σκυλακάκη.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτά δεν χωράνε στις σημερινές Δημοκρατίες. Επίσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και τόνισε «είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί με τα άλλα κόμματα, λογικές ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν δεν έχουν θέση στην πολιτική μας σκηνή».

Στην συνέχεια μίλησε για τον Παύλο Πολάκη και χαρακτήρισε αδιανόητες τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά γυναίκας βουλευτού.

«Ο πολακισμός θα βρει θέση στο λεξικό του Μπαμπινιώτη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμισε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο, Τετάρτη (17/07/2024) από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια ηλεκτρικής ενέργειας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Το τελικό αποτέλεσμα από αυτή τη στρέβλωση της αγοράς είναι ότι καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή χονδρικής θα χτυπήσει τους λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου αν δεν κάνουμε κάτι και δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη στους παραγωγούς.

Έκτακτο τέλος της κυβέρνησης στους παραγωγούς ενέργειας ώστε να χρησιμοποιήσουμε έσοδα για να ανακουφίσουμε τους πολίτες στους λογαριασμούς του Αυγούστου. Γιατί με την πορεία των τιμών οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν απότομη αύξηση».

Για τα αποτελέσματα εκλογών είπε πως «Δεν είναι θέμα προσώπων. Είχα πει προεκλογικά δεν περιμένω το μήνυμα της κάλπης για να αντιληφθώ προβλήματα. Είμαστε κυβέρνηση που εκλέχθηκε για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αυτές υλοποιούμε. Ορίζοντας η τετραετία», σημείωσε.

Επίσης χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis χυδαία πολιτική συνωμοσία.

Σε ερώτηση  για τον πληθωρισμό, είπε  πως «είναι ένα δομικό πρόβλημα, σημειώνοντας πως αρχίζουμε να βλέπουμε σημαντική υποχώρησή του. Εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα πέσει κι άλλο, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις στην αγορά ήταν δραστικές».

«Μας απασχολούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά»

«Μας απασχολεί πολύ το ζήτημα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», σημείωσε ακόμα, λέγοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις με μονοπώλια.

«Δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις από πέρσι, έχουμε όμως μια αύξηση σε σχέση με πριν 4 χρόνια. Μας απασχολεί για δύο λόγους διότι θέλουμε οι συμπολίτες να μπορούν να κάνουν διακοπές οικονομικές», είπε.

«Το πρόβλημα στα νοσοκομεία μπορεί να λυθεί χωρίς ακραία μέτρα»

Για τα κενά στα νοσοκομεία, είπε πως το ζήτημα μπορεί βραχυπρόθεσμα να λυθεί χωρίς ακραία μέτρα.

«Υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα νοσοκομεία σε κάποιες ειδικότητές πρωτίστως παθολογίας για να καλύψουμε εφημερίες. Με δύο εφημερίες το μήνα το ζήτημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Πριν από δραστικά μέτρα ζητώ να αναλογιστούν όλοι την κοινωνική ευθύνη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θα στηρίξω το υπουργείο Υγείας σε αυτή την επιλογή. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η πρόταση απο το Υπ. Υγείας. Κάνω μία τελευταία έκκληση και τονίζω ότι πρέπει να λυθεί συναινετικά. Διαφορετικά έχουμε εργαλεία ναι να το λύσουμε. Δύο με τρεις εφημερίες το μήνα τις οποίες πληρώνουμε αδρά».

Νωρίτερα το πρωί διευκρινίσεις για το θέμα των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος παρείχε ο Π.Μαρινάκης.

Μιλώντας σήμερα στο Mega διεμήνυσε πως η τιμή λιανικής είναι σε επίπεδα προ κρίσης και ότι δεν χρειάζεται παρέμβαση της κυβέρνησης προς το παρόν. «Φαίνεται ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο που οι τιμές λιανικής θα χρειάζονται να παρέμβει η κυβέρνηση. Δώσαμε το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλη κυβέρνηση», είπε.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε ρεύμα λιανικής στα επίπεδα πριν από την κρίση», πρόσθεσε αναφέροντας ωστόσο ότι υπήρξε ελαφριά αύξηση από μήνα σε μήνα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι θα τεθεί επί τάπητος η τιμή της χονδρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.