(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 10.00): Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε το πρωί της Τρίτης (8/11) ο Κ.Μητσοτάκης αναφορικά με το μείζον για την Δημοκρατία ζήτημα των παρακολουθήσεων αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις λίστες παρακολουθούμενων, δηλώνοντας στο Bloomberg ότι «θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης».
Είναι δηλαδή σαν να λέει ότι θα κατάσχει τα «φονικά όπλα των εγκληματιών» αλλά όλα αυτά μετά… τον «φόνο»! Πόσο λογικά είναι;
Και εδώ έρχονται με βάση και την συνέντευξη του πρωθυπουργού, αμείλικτα ερωτήματα, όπως από που γνωρίζει ότι υπάρχουν στην Ελλάδα 500 λογισμικά; Ή υπάρχουν και νόμιμα λογισμικά ή ανεχόντουσαν μέχρι τώρα την παρανομία;
Έχει ενημέρωση γι αυτό τον αριθμό από κάπου; Και αν ναι γιατί δεν έχει επιληφθεί ένας Εισαγγελέας, αν όχι του Αρείου Πάγου έστω ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Αυτά είναι ερωτήματα που θέτουμε και εμείς και ο απλός κόσμος και δεν θέλει κανείς να μιλά για έλλειμμα δικαιοσύνης.
Νωρίτερα στην Αίγυπτο, για τη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27 όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Bloomberg αναφερόμενος σε όλα.
«Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές» είπε.
«Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία- ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των παρακολουθήσεων λέγοντας ότι οτιδήποτε έχει γραφτεί πρόσφατα είναι σφάλμα. «Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».