ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Με τον Ν.Χριστοδουλίδη θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ.Μητσοτάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά

Με τον Ν.Χριστοδουλίδη θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ.Μητσοτάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Ν.Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, αναμένεται να περάσει την πόρτα του Μαξίμου στις 11 το πρωί.

Η συνάντηση πραγματοποιείται δύο μέρες μετά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο για το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά ως προς το ενδεχόμενο επίτευξης μιας τελικής συμφωνίας που θα βάζει στις ράγες της υλοποίησης το πρότζεκτ.

Για την Ελλάδα βασικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει το έργο είναι αφενός να επιτευχθεί συμφωνία στις ρυθμιστικές εκκρεμότητες, αλλά και να προχωρήσει η Κύπρος στην καταβολή των 100 εκατομμυρίων ώστε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector.

«Είναι ένα έργο το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία, έχει και μεγάλο κόστος και, όπως αντιλαμβάνεστε, καθήκον της κάθε κυβέρνησης είναι να παλεύει, να διεκδικεί για τον σωστό επιμερισμό του κόστους. Τι σημαίνει κόστος; Σημαίνει επιβάρυνση για το κάθε κράτος. Αυτή είναι η υποχρέωση μιας κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες», σχολίασε για το έργο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στον ΣΚΑΪ, δίνοντας το στίγμα της σημερινής συζήτησης Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του έργου, το έργο θα γίνει και οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν», είχε αναφέρει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Ως προς το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, που αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της συνάντησης, το στίγμα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω την αίσθηση, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ότι οι συνθήκες έχουν ένα στοιχείο ευνοϊκό. Αισθάνομαι ότι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο, ενόψει και της ανάληψης της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επόμενη διετία, το διεθνές μας αποτύπωμα, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, αλλά και η ενεργός εμπλοκή και προτεραιοποίηση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αποτελούν ένα σχετικώς εύφορο έδαφος για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τη συζήτηση. Η διαίρεση δεν είναι ποτέ αποδεκτή, λύση όμως, θα προέλθει μόνο μέσα από τη συζήτηση» δήλωσε ο Γ.Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.