ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ν.Μηταράκης: «Η αντίδραση της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση έκανε βήματα μπροστά στο θέμα της αλληλεγγύης»

«Η έννοια της αλληλεγγύης προαπαιτούμενο στην διαχείριση του μεταναστευτικού»

Ν.Μηταράκης: «Η αντίδραση της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση έκανε βήματα μπροστά στο θέμα της αλληλεγγύης»

Ο Νότης Μηταράκης συμμετείχε χθες στην Βενετία στην 3η υπουργική συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ομάδας των Med5.

Την ομάδα αποτελούν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Μάλτα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρθηκε στο κύριο αντικείμενο της συνάντησης που έλαβε χώρα στην «Γαληνοτάτη» και υπογράμμισε:

«Η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να συμφωνήσει σε ένα νέο πλαίσιο για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου να υπάρξει καλύτερη ισορροπία μεταξύ των κρατών πρώτης υποδοχής και της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδεικνύουν τα άλλα κράτη. Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, εμείς οι χώρες της Μεσογείου συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με την γαλλική προεδρία και με την επικείμενη προεδρία της Τσεχίας. Στόχος μας είναι να υπάρξει ένα πολιτικό κείμενο δέσμευσης των κρατών μελών, για την ανάγκη μετεγκαταστάσεων από τις χώρες πρώτης υποδοχής. Εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά είναι θετικό, πλέον, το ότι η έννοια της αλληλεγγύης αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη μέλη, ως προαπαιτούμενο στην διαχείριση του μεταναστευτικού».

Μηταράκης: Η αντίδραση της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση έκανε βήματα μπροστά στο θέμα της αλληλεγγύης

Απαντώντας σε ερώτηση για την περαιτέρω σημασία που αποκτά ο συντονισμός των χωρών της νότιας Ευρώπης, λόγω των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αντίδραση της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση ήταν ιδιαίτερα θετική και η Ένωση έκανε πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της αλληλεγγύης. Με την απόφαση του Συμβουλίου του Μαρτίου του 2022, αναγνωρίσαμε όλους τους εκτοπισμένους από την Ουκρανία και καταργήσαμε τα εσωτερικά σύνορα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα στο θέμα της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών και αυτό πρέπει να αποτελέσει βάση για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια, με πρωτοβουλία της Ελλάδας (συνέβη το 2021, όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στην Αθήνα) είχαμε την ισχυροποίηση των πέντε κρατών μας, με μια κοινή φωνή των χωρών πρώτης υποδοχής, έχει παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση. Είναι θετικό, τέλος, ότι στην Βενετία είδαμε πως και απ’ την γαλλική προεδρία θα υπάρξει πρόταση πολιτικής δέσμευσης, για την αλληλεγγύη προς όφελος των κρατών πρώτης υποδοχής, στην συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.