ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στην Π.τ.Δ. την αποτυχία του να τιθασεύσει τις τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα

Η φράση το πρωθυπουργού, «παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών» δείχνει ξεκάθαρα πως οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν

Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στην Π.τ.Δ. την αποτυχία του να τιθασεύσει τις τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, δεν είναι άλλο από αυτό της ακρίβειας.  

Η κοινωνία έχει πραγματικά γονατίσει καθώς μετά την δεκαετία των μνημονίων και των σκληρών περιορισμών ήρθε η ενεργειακή κρίση που έφερε και την τεράστια αύξηση στα καύσιμα και τα τρόφιμα. 

Ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος, μπορεί να επιδείνωσε την κατάσταση αλλά δεν την δημιούργησε, όπως συχνά πυκνά επικαλούνται διάφορα κυβερνητικά στελέχη και σε κάθε ευκαιρία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, όπως είναι επίσης γνωστό πως η απόφαση του Κώστα Χατζηδάκη να βάλει την χώρα μας στο χρηματιστήριο ενέργειας, σε συνδυασμό με την εμμονή της απολιγνιτιοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το χαοτικό νομοσχέδιο της «δίκαιης μετάβασης», έφερε τα νοικοκυριά στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής και τους επαγγελματίες στην απόλυτη απόγνωση.

Η περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής» δημιούργησε λογαριασμούς εξωπραγματικούς και με κόστος τριπλάσιο ή ακόμα και τετραπλάσιο για τους δικαιούχους.

Ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγησε αυτή την επιμονή – εμμονή, η Ελλάδα να εμφανίζεται ως επισπεύδουσα χώρα κατάργησης του λιγνίτη. «Μα, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον», μας λέει κυβερνητικό στέλεχος…

Αναρωτιόμαστε, αν η Φλώρινα θα γίνει πιο πράσινος νομός με τις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλειστές ή απλά να υπολειτουργούν την ώρα που πουλάμε λιγνίτη στους Σκοπιανούς και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από μία  παμπάλαια μονάδα που δεν πληροί κανέναν από τους όρους περιβαντολογικής λειτουργίας από την… άλλη πλευρά των συνόρων. Εκτός και αν έχουν κάνει συμφωνία να φυσάει μόνο προς τον βορρά. Προς το παρόν πάντως το μόνο που έχουν πετύχει είναι να αυξάνεται η ανεργία του νομού…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή του επίσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων –  στα θέματα ενέργειας και ακρίβειας, ο οποίος απευθυνόμενος στην Κ.Σακελαροπούλου είπε  ότι υπήρξε απότομη αύξηση τιμών σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια και ότι στην ελληνική κυβέρνηση το…παλεύουν: «Τις τελευταίες μέρες ίσως και ως αποτέλεσμα ανακοινώσεων επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα αλλά όλοι να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έτοιμη να παρέμβει όταν παρατηρεί στρεβλώσεις στην αγορά».

Τότε γιατί έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τα κέρδη θα φορολογηθούν, επισημαίνοντας το αυτονόητο, «ότι δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τις δυσλειτουργίες της ενέργειας».

Πρόσθεσε μάλιστα το εξής: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών». Τόσο «ατίθασες» είναι πια αυτές οι τιμές; Από μόνες τους; Γιατί οι τιμές είναι «ατίθασες» μόνο στην Ελλάδα;

Και πάνω απ΄όλα γιατί η αναλογία μισθών – αμοιβών σε σχέση με το κόστος ζωής στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο στην Ελλάδα; «Μα αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και θα τον αυξήσουμε κι άλλο», μας αναφέρει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκης. Ναι, αλλά αυξήθηκε το κόστος επιβίωσης! Ναι. Επιβίωσης.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πυρηνική ενέργεια. Μέχρι πριν λίγο καιρό την είχε «αποτάξει» διότι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, τον απέτρεπαν και σχεδόν τον «μάλωναν» που  το είχε στην ατζέντα του. Είναι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι που δεν έχουν καταργήσει τον λιγνίτη, που έχουν πυρηνικά εργοστάσια και επιτρέπουν να έχουν πυρηνικά εργοστάσια ή να φτιάχνουν όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ξέρω αν κάποιος αρέσκεται στις «κυβιστήσεις» ή απλά το διακύβευμα της δυτικής πολιτικής είναι απλά το «ο,τι νάναι» ή «όπως να ‘ναι»… Πάντως ο κόσμος έχει απαυδήσει και πλέον έχει χάσει την υπομονή του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.