Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος τάχθηκε υπέρ της απόκτησης παιδιών, αλλά με επιφυλάξεις.
Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αναδρομική καταβολή αύξησης των συντάξεων των δικαστών, αντιτάχθηκε στη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μία κυβερνώσα Δικαιοσύνη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπερδεύτικαν τα πράγματα και επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι η Δικαιοσύνη έχει την επιθυμία να κυβερνήσει, ούτε να ασκήσει δημοσιονομική πολιτική».
Επίσης, ο κ. Πικραμμένος απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο νέος διοικητής στο Άγιο Όρος.
Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, αναφερόμενος στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε: «Εγώ όχι ως νομικός, ως ελεύθερος πολίτης και άνθρωπος, θεωρώ ότι φυσικά υπάρχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και μέσα σε αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνεται και το δικαίωμά τους να παντρεύονται. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».
Ερωτηθείς στη συνέχεια, για το ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ανέφερε ότι «εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα» και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ούτε ναι, ούτε όχι. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και δύο γονείς του ίδιου φύλου έχουν την δυνατότητα να μπορούν να αναθρέψουν και να βγάλουν νέα παιδιά, τα οποία θα έχουν ψυχική υγεία.
«Ωστόσο, παραμένει ένα ευαίσθητο σημείο» επισήμανε ο κ. Πικραμμένος, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε εμπόδια σε ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν μία πραγματική βούληση και επιθυμία να κάνουν κάτι καλό στη ζωή τους»
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε «σέβεται απολύτως, αντίθετες απόψεις» και προσέθεσε στο σημείο αυτό ότι «είναι κάτι το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό».
Και συνέχισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «Αν δοκιμαστεί και δούμε ότι τα προερχόμενα από τέτοιου είδους γάμους παιδιά δεν εξελίσσονται σε υγιή στοιχεία σε μία κοινωνία, αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και ως πολίτες μεταγενέστερα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε απόψεις. Είναι κάτι όμως που λέω, επειδή για μένα πρωταρχική ιδέα είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και βλέπω εκεί μία πραγματική και όχι μία προσποιητή επιθυμία. Εκεί λοιπόν θα ήθελα να κάνω διαχωρισμό. Δεν θέλω η επιθυμία να είναι επικοινωνιακή. Θέλω η επιθυμία να είναι πραγματική και να μπορώ να την παρακολουθώ και σε όλη της την εξέλιξη. Όπως τα υιοθετημένα παιδιά που τα παρακολουθούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι ενδεχομένως σε όλη την εξέλιξη υιοθεσίας, το ίδιο ενδεχομένως θα πρέπει να γίνεται και σε αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό θέλω να πω ότι σέβομαι όλες τις απόψεις. Και βλέπουμε».