Διέξοδο ψάχνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να διεκδικήσουν μία θέση έστω ως αναπληρωτές ακόμα και σε θέσεις νηπιαγωγών. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν στο pronews.gr, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ακολουθεί περίεργες μεθοδεύσεις.
Είναι μία πραγματικότητα στην Ελλάδα πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στελεχώνουν, χρόνια τώρα, τα δημόσια νηπιαγωγεία όλης της χώρας.
Ναι, νέα παιδιά, μορφωμένα έχοντας στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό, με γνώση ξένων γλωσσών, με επιμορφώσεις και προϋπηρεσία που επίλεξαν να μείνουν στην χώρα και να μην φύγουν στο εξωτερικό και προσπαθούν να βρούν μια θέση εργασίας πάνω στο αντικείμενο που έχουν σπυδάσει, βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμη αδικία εις βάρος τους, όπως καταγγέλουν.
 Στους φετινούς 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε τον μόνιμο διορισμό 223 Νηπιαγωγών και 53 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής, παρά τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από το 2018.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, προσλαμβάνονται 3500 αναπληρωτές νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής Αγωγής για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα τμήματα από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού και διορίζεται μόνο το 2%.
«Ενώ το Νηπιαγωγείο αποτελεί την ουσιαστικότερη βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν έχουν ιδρυθεί-συσταθεί μόνιμες (οργανικές) θέσεις ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Ένα ακόμη παράδειγμα της κοροϊδίας του Υπουργείου Παιδείας, προς εμάς, είναι η μείωση του αριθμού μονίμων προσλήψεων Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στις 12:01 τα μεσάνυχτα», αναφέρει στο pronews.gr εκπαιδευτικός που προσπαθεί να προσληφθεί έστω ως αναπληρώτρια και συνεχίζει: «συγκεκριμένα, μείωσε τον αριθμό από 161 – που είχε ανακοινωθεί μέσω ΦΕΚ μια εβδομάδα πριν, είχε αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είχαν προσδιοριστεί οι περιοχές διορισμού των εκπαιδευτικών αυτών –  σε 53 θέσεις, προχθές τα μεσάνυχτα!», καταλήγει.
Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Παιδείας φέρνει τους αναπληρωτές απέναντι στους δασκάλους καθώς τους μεταφέρουν φήμες μέσα από το αρμόδιο υπουργείο,  πως αυτή η αλλαγή έγινε κατόπιν πίεσης των δασκάλων και ότι τις 161 θέσεις τις έδωσαν τελικά σε αυτούς.