ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Ο Κ.Μητσοτάκης στο πλευρό του Β.Ζελένσκι

Ζήτησε να γίνει επιτακτική η ανάγκη της διεύρυνσης

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Ο Κ.Μητσοτάκης στο πλευρό του Β.Ζελένσκι

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση της ΕΕ σημείωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική ενώ σε ότι αφορά την Ουκρανία έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα θα στηρίξει το Κίεβο στα επόμενα βήματά του

Πιο συγκεκριμένα, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνέχιση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε πρώτη η Ελλάδα διοργανώνοντας την πρώτη Σύνοδο Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 21 Αυγούστου 2023.

Τόνισε, ότι, όπως υπογραμμίστηκε τότε με την Κοινή Δήλωση των Αθηνών που είχαν υιοθετήσει οι ηγέτες, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή ιστορία και κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι υποψήφιες χώρες και τα κράτη-μέλη, παρά τις διαφορές τους, κάθονται στο τραπέζι και ανταλλάσσουν απόψεις.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ουκρανία τονισε ότι ο πόλεμος αυτός αφορά ολόκληρο τον κόσμο. Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που φιλοξενήθηκε στην Ελβετία τον Ιούνιο, επισήμανε ότι αυτή επιβεβαίωσε την ευρεία στήριξη για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση και κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.