Η αστυνομία δεν πρόκειται να φύγει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη που φτιάχνεται στον χώρο του πρώτην «Στέκι στο Βιολογικό» της Σχολής Θετικής Επιστημών που τελούσε υπό κατάληξη για τρείς δεκαετίες, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πρόσθεσε για το ΑΠΘ πως «κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια». Ο υπουργός, τόνισε ακόμη ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.
Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αθήνα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δε μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».
Για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.
Σύμφωνα με τα στοιχειά, τόνισε ο υπουργός, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% και αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του Δημάρχου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.
Ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις ΛΕΑ, λέγοντας ότι πλέον η τροχαία θα εφαρμόζει το νόμο πιο αυστηρά. Για τις κάμερες στους δρόμους δήλωσε ότι είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.