Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, προανήγγειλε τη μετάβαση από το σημερινό σύστημα με το νυχτερινό ρεύμα σε ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο, με τη μια ζώνη τις μεσημεριανές ώρες και το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στον Action24, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι το σύστημα με το νυχτερινό τιμολόγιο, δεν ανταποκρίνεται πλέον στα δεδομένα της αγοράς, δεδομένου ότι τις ώρες εκείνες το ρεύμα είναι πια φθηνότερο.

Αντιθέτως, το ρεύμα είναι σήμερα φθηνότερο τα μεσημέρια, λόγω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τα Σαββατοκύριακα. Στο βαθμό που οι αναλογικοί μετρητές της κατανάλωσης ρεύματος επιτρέπουν την ύπαρξη δύο ζωνών, έχει νόημα να περάσουμε σε ένα νέο διζωνικό σύστημα, αντίο του νυχτερινού τιμολογίου.

«Αυτό, νομίζω, μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε το εισάγουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Θα περάσουμε από το λεγόμενο νυχτερινό ρεύμα σε ένα διζωνικό τιμολόγιο. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος, που όταν δεν υπήρχε ζήτηση το βράδυ έδινε η τότε ΔΕΗ το νυχτερινό τιμολόγιο.

Τώρα το βράδυ είναι η πιο ακριβή ώρα της ημέρας, και οι πιο φθηνές είναι τα μεσημέρια, όταν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά, και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές.

Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, γιατί αυτό θα επιτρέψει να είναι φθηνότερα τα τιμολόγια που θα δίνουν οι πάροχοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουμε αυτή τη στιγμή αναλογικούς μετρητές, που δεν είναι “έξυπνοι”, αλλά έχουν δύο ζώνες. Με αυτό το δεδομένο, θα πάμε σε δύο ζώνες, μία τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα -όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτό, νομίζω, μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε το εισάγουμε» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.