ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ο Σ.Κασσελάκης «πήρε το όπλο του»: «Είναι η τελευταία φορά όσο θα ‘μαι πρόεδρος που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Τέρμα τα τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες»

Ο Σ.Κασσελάκης «πήρε το όπλο του»: «Είναι η τελευταία φορά όσο θα ‘μαι πρόεδρος που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγμαοποίησε την πιο κρίσιμη ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερή πτέρυγα του κόμματος προσπάθησε να «δυναμιτίσει» το κλίμα με αποδοκιμασίες στα όσα έλεγε ο πρόεδρός τους.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι αποφασισμένος να μην απασχοληθεί ξανά στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο είναι πρόεδρος (άρα υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και παραίτησης εάν ανατραπεί ο σχεδιασμός του), με εσωκομματικές συγκρούσεις και εξαπέλυσε «αιχμή» προς την Ε.Αχτσιόγλου για «τεράστια κείμενα με αόριστες σάλτσες».

Προηγουμένως η αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα μεγάλο ομολογουμένως κείμενο στην ΚΕ, με το οποίο ζητούσε από την Επιτροπή να προεγκρίνει το δημοψήφισμα επί των διαγραφών, που ζήτησε να διεξαχθεί ο αρχηγός του κόμματος.

Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του προεδρείου της ΚΕ Παναγιώτη Ρήγα που ζήτησε να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνασκούν.

Είναι σαφές πως οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σ.Κασσελάκη ήθελαν να μην φτάσει το κόμμα στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, διότι αν φτάσει εκεί θα αλλάξει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο στα τεκταινόμενα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες στην αποχή».

Μάλιστα, από το πρώτο λεπτό της ομιλίας του άφησε αιχμές προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας: «Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου».

Σε άλλο σημείο, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας», με διάφορους που παρευρίσκονται στην αίθουσα να τον αποδοκιμάζουν.

«Είναι η τελευταία φορά, όσο θα ‘μαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος. Ένας που λέει το κόμμα είναι “επιθεώρηση” και παραμένει στο κόμμα», είπε και ανέφερε και άλλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύουν αυτά και δεν φεύγουν», πρόσθεσε και τόνισε: «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει.

Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς και εμάς παραμένουν για εβδομάδες στο κόμμα. Εσείς, αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; (…).

Είμαι 35 χρονών, θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω, δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Εξαπολύοντας επίθεση σε όσους έχουν ταχθεί κατά του, μίλησε μεταξύ άλλων για «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες».

«Το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν», πρόσθεσε.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη διεξάγεται εν μέσω εντάσεων, με διακοπές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έξω και ζητούν να εισέλθουν στην αίθουσα, αλλά και αντεγκλήσεις μέσα στην αίθουσα προς τον πρόεδρο του κόμματος.

«Λύση τώρα, σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία, με μία μεγάλη ηχηρή πλειοψηφία», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για όλες τις υποθέσεις έως την Παρασκευή, αλλιώς θα γίνει δημοψήφισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.