ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λυμένο στην Ελλάδα το μεταναστευτικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχουμε πολιτικές και χορηγούμε γρήγορα το άσυλο»

Ο φόβος μετά την αναστολή της Σένγκεν από την Γερμανία

Λυμένο στην Ελλάδα το μεταναστευτικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχουμε πολιτικές και χορηγούμε γρήγορα το άσυλο»

Λυμένο θεωρεί στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ισχυρίσθηκε ότι έλυσε το θέμα επειδή… χορηγείται γρήγορα άσυλο σε όσους μπαίνουν στην χώρα.

Αναφερόμενος αρχικά στο θέμα του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός είπε ότι πλέον «δεν είναι από τα πρώτα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, γιατί το λύσαμε».

Και συνέχισε λέγοντας: Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές, εξομαλύνθηκε η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο με τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, χορηγείται γρήγορα άσυλο. Στείλαμε ένα αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές».

Ο Πρωθυπουργός  συνέχισε λέγοντας ότι «το Ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και είναι υποτιμητικό να διακινούνται θεωρίες συνωμοσίας σε βάρος του. Ωστόσο, δεν είναι υπηρεσία υποδοχής μεταναστών. Υπάρχει μόνο ενεργητική αποτροπή, όχι push backs», συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την πίεση της Γερμανίας αλλά και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της ανατρέποντας την συνθήκη Σένγκεν, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν και να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου. Γι αυτό υπήρξε αντίδραση και από χώρες που έχουν χερσαία κοινά σύνορα με τη Γερμανία. Η απάντηση μπορεί να είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.