ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Ο Σ.Κασσελάκης έκλεισε την «Αυγή» – Απέμεινε μόνο το κυριακάτικο φύλλο

Το σημερινό ήταν το τελευταίο φύλλο για την καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας

Ο Σ.Κασσελάκης έκλεισε την «Αυγή» – Απέμεινε μόνο το κυριακάτικο φύλλο

Σήμερα (25/6) ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Η Αυγή» η αναστολή του καθημερινού της φύλλου, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, του οποίου είναι το επίσημο όργανο, Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του εντύπου Σπύρος Σουρμελίδης ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της εφημερίδας για την απόφαση της ιδιοκτησίας.

Το σημερινό ήταν το τελευταίο φύλλο για την καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία μίλησε για ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών του κόμματος.

Θα συνεχίσει να είναι στον “αέρα” η online έκδοση της «Αυγής», καθώς και το κυριακάτικο φύλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Η εφημερίδα που ξεκίνησε ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, αρχικά ως εβδομαδιαία και κατόπιν ως ημερήσια, εξέδωσε το πρώτη φύλλο στις 24 Αυγούστου του 1952.

Στην περίοδο της δικτατορίας 1967-1974 έκλεισε, όπως και άλλες εφημερίδες της Ελλάδας. Ωστόσο το ΚΚΕ Εσωτερικού επανέκδοσε την εφημερίδα στις 4 Αυγούστου του 1974 ως κομματικό όργανο εκείνου του ιστορικού κόμματος της αριστεράς.

Όταν το ΚΚΕ Εσωτερικού διαλύθηκε και μετέπειτα φτιάχτηκε ο Συνασπισμός, η εφημερίδα στήριξε την γραμμή του Συνασπισμού.

«Η Αυγή» εκφράζει διαχρονικά θέσεις υπέρ της Αριστεράς και σήμερα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Από τις 14 Μαρτίου 2024, νέος διευθυντής της Αυγής είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, που διαδέχθηκε τον Σπύρο Ραπανάκη. Στη θέση αυτή είχαν διατελέσει διευθυντές ο Άγγελος Τσέκερης που διαδέχθηκε τους Κωστή Νικολακάκο και Νίκο Φίλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτος εκδότης και διευθυντής (1952-1956) ήταν ο Βασίλειος Ευφραιμίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.