Αντιπαράθεση είχαν στην ολομέλεια της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας της είναι παρελθόν». Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαβαλήσει το καλάμι» και υποστήριξε ότι η στάση της επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου. «Εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός απάντησε πως αν υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, «δεν γίνονται αποδεκτές» από τον ίδιο και συμπλήρωσε πως «ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει σε 3 χρόνια ποιος θα κυβερνήσει», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε με φόρα».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ανδρουλάκης: Το ύφος και η συμπεριφορά κυρίως υπουργών δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι παρελθόν. Πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίζετε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά τόσο επιταχύνετε την έξοδο σας από το Μαξίμου και εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μητσοτάκης: Αν υπάρχουν – που μπορεί να υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές – αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα. Και τοιέχω αποδείξει. Έρχεστε όμως εσείς με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Ελάτε με φόρα – που έλεγε και η κα Τσαπανίδου. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν.