Μια που αυτές τις μέρες ήρθε στην επικαιρότητα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αξίζει να θυμηθούμε πως στην Νέα Δημοκρατία δημιούργησαν κλίμα κατά τη διάρκεια της δίκης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή προκειμένου να καταδικαστούν τα στελέχη της.

Μία δολοφονία για την οποία ήταν υπεύθυνο ένα μέλος του κόμματος την χρησιμοποίησαν για να καταδικάσουν όλο το κόμμα.

Αντίθετα, όταν δολοφονήθηκε ο Ν.Τεμπονέρας στην Πάτρα σε οργανωμένη επιχείρηση της ΟΝΝΕΔ ουδείς τόλμησε να πει ότι έπρεπε να βγει εκτός νόμου η Νέα Δημοκρατία ενώ και οι ίδιοι οι ένοχοι έπεσα στα «μαλακά».

Αίσθηση είχε προκαλέσει το 2020, η δήλωση της νυν Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία είχε ζητήσει από την Εκκλησία να αγιοποιήσει τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα!

Σε μία υπόθεση, που όπως ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημάδεψαν εξαιρετικά αρνητικά την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας αλλά μέχρι εκεί.

Με αυτό το σκεπτικό αντίστοιχα θα μπορούσε να αγιοποιηθεί και ο δολοφονημένος Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος είχε την ατυχία να πηγαίνει στη δουλειά του την «λάθος» ημέρα ή θα έπρεπε να αγιοποιηθούν τα θύματα της 17 Νοέμβρη για τα οποία δεν μίλησε η κυρία υπουργός γιατί ο πατέρας της ήτανε στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και πολέμησε κατά του Εθνικού Στρατού κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

Εν πάσει περιπτώσει εδώ δεν επρόκειτο καν για πολιτική δολοφονία ήταν καθαρά για οπαδικούς λόγους και για μία κομματική ταυτότητα που βρέθηκε πάνω στο δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά.

Δημιούργησε όλο αυτή την πολιτική μυθολογία.

Χρειάζεται να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις που τις ορίζει η Εκκλησία οι οποίες δεν υπάρχουν στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Σοφία Βούλτεψη να αιτηθεί αγιοποίηση έτσι κι αλλιώς.

Θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι επρόκειτο περί δολοφονίας και μάλιστα επάνω σε μία σύγκρουση οπαδών δύο ομάδων.

Μέσα στην καφετέρια μάλωναν ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί και ο δολοφόνος ο Γιώργος Ρουπακιάς έβγαλε μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα.

Λυπηρά και τραγικά γεγονότα κυρίως για τον ίδιο και την οικογένεια του αλλά καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με οποιαδήποτε μορφή αγιοποίησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!