ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δείτε την εξειδίκευση των μέτρων για την υγεία που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Ά.Γεωργιάδης

Δείτε την εξειδίκευση των μέτρων για την υγεία που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Αναλύονται οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι στο πεδίο της Υγείας σε βάθος τριετίας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το ΕΣΥ, είναι δυνατόν κάθε μέρα στις 80.000 επαφές με τους πολίτες, να μην έχει κάποια αστοχία. Στόχος είναι να τις κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερες. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε να καλλιεργείται η προπαγάνδα, ότι έχουμε αφήσει το ΕΣΥ στη μοίρα τους. Ελλείψεις ασφαλώς υπάρχουν, αλλά είναι υποκριτική η ένταση που παρουσιάζονται. Ή κυβέρνηση μας, ο πρωθυπουργός, έχουμε τεράστια μέριμνα για το ΕΣΥ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής», είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα προβλήματα στο ΕΣΥ, είναι δύο ειδών. Αυτά που αφορούν τη διαρροή ανθρώπινου δυναμικού από τη χώρα και είναι και οι διαχρονικές παθογένειες, που έχουν να κάνουν με την έλλειψη οργάνωσης. Έρχεται το κράτος και οργανώνει το σύστημα αυτό. Αυτό θα δείτε να συμβαίνει. Για αυτό κάνουμε μια σειρά πράξεων που δεν έχουν γίνει εδώ και σαράντα χρόνια», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αναφερόμενη στον προσωπικό γιατρό και στην τηλεϊατρική, ανέφερε: «Τις επόμενες ημέρες βγαίνει σε διαβούλευση το θέμα του προσωπικού γιατρού. Με αυτό θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερους γιατρούς. Θα προσθέσουμε πάνω από 2.500 προσωπικούς γιατρούς. Ιδρύουμε 7 πανεπιστημιακά κέντρα υγείας που θα αναλάβουν και το κομμάτι της τηλεϊατρικής που θα αφορά και τα νησιά».

Η βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες υγείας και την αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ γίνεται εμφανής από την επιλογή της να είναι το Υπουργείο Υγείας από τα πρώτα στις επιμέρους συσκέψεις μετά τις ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στο τραπέζι της χθεσινής συζήτησης βρέθηκε ο νέος τρόπος φορολόγησης των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, τα κίνητρα για τη στελέχωση άγονων περιοχών, ο τρόπος λειτουργίας των εφημεριών στην Αττική, καθώς και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που θα αποσυμφορήσουν τη μεγάλη λίστα περιστατικών που αναμένουν για χειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Οι προτεραιότητες για τους επόμενους μήνες κινούνται στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υλοποίηση του εμβληματικού προγράμματος των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων. Αναμένουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να ξεκινήσει άμεσα. Θα ωφελήσει πάνω από 30.000 συμπολίτες μας και σκοπός μας είναι μέσω αυτού του προγράμματος να μειώσουμε σημαντικά τις λίστες αναμονής ως προς τα χειρουργεία, ξεκινώντας από τα παλαιότερα περιστατικά και πηγαίνοντας προς τα πιο καινούρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.