ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κ.Μητσοτάκης: Αχρείαστη και προσβλητική η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θέσει το θέμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν στο τετ α τετ τους τη Δευτέρα

Κ.Μητσοτάκης: Αχρείαστη και προσβλητική η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην προκλητική κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί.

Κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κ.Μητσοτάκης την ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά και για τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι θα θέσει το θέμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το τετ α τετ που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, η μετατροπή αυτή ήταν αχρείαστη και πρόσθεσε πως είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένει ανοιχτός ακόμα και όταν διαφωνούμε και ότι τα κανάλια επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτά.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «ενδείξεις έντονης πόλωσης από άλλα κόμματα» ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. Τόνισε, επιπλέον, ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές καθώς θα νομιμοποιήσει την χώρα μας να διεκδικεί περισσότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να μείνουμε μακριά από το τοξικό κλίμα, σημειώνοντας ότι φοβάται ότι δεν θα εισακουστεί αυτή η ευχή του.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η καλή επικοινωνία με τη Τουρκία. Σημείωσε, ότι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί δεν δίνει ένα καλό μήνυμα διότι πρόκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, η κυρία Σακελλαρόπουλου, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι είναι η Ευρώπη έχει να πετύχει σημαντικές προκλήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.