ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Σαλμάς: Διαγράφεται και από μέλος της ΝΔ

Προηγήθηκε η διαγραφή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας

Μ.Σαλμάς: Διαγράφεται και από μέλος της ΝΔ

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο Μάριος Σαλμάς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Με την οποία τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή του κ. Σαλμά αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Με την εν λόγω απόφαση να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαλμάς ανέφερε:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, επειδή του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα.

Και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής», τόνισε.

H στάση του Μάριου Σαλμά το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι «είχε συνεχή απρεπή συμπεριφορά» και έκανε «κακοπροαίρετη κριτική», προσθέτοντας ότι είχαν γίνει οι ανάλογες συστάσεις, καλώντας τον να τοποθετείται κοινοβουλευτικά.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε συνυπογράψει με άλλους 10 γαλάζιους βουλευτές την επίκαιρη ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη να απαντά και τον Μάριο Σαλμά να επανέρχεται μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επιμένοντας ότι το ζήτημα έχει λυθεί για τις τράπεζες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι όμως και για τους δανειολήπτες που μένουν απροστάτευτοι, προσθέτοντας δηκτικά: «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.