ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Μαρία Κεφάλα: Παράνομη αφισοκόλληση από την υποψήφια της ΝΔ στα Ιωάννινα – Θα πληρώσει πρόστιμο;

20.000 ευρώ πρόστιμο

Μαρία Κεφάλα: Παράνομη αφισοκόλληση από την υποψήφια της ΝΔ στα Ιωάννινα – Θα πληρώσει πρόστιμο;

Η πρώην βουλευτής και υποψήφια στα Ιωάννινα με τη ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, διαφήμισε μέσω Facebook την παράνομη αφισοκόλληση στην πόλη. 

«Δελβινάκι, Κόνιτσα…μηνύματα νίκης από παντού!» σημειώνει, πλαισιώνοντας την ανάρτησή της με τα hashtag #σταθερά_τολμηρά_μπροστά και #κάθε_μέρα_μαζί. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη φωτογραφία, η κ. Κεφάλα επέλεξε ως φόντο το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο τοποθετήθηκαν ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε προεκλογικές αφίσες.

20.000 ευρώ πρόστιμο

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 18 του Προεδρικού Διατάγματος 15/2022, το οποίο συνυπογράφεται από τον τέως υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η αφισοκόλληση υλικού προβολής υποψηφίων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους απαγορεύεται. Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

«Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψήφιους βουλευτές και τα υποψήφια μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου: Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρμόδιοι για την αποκόλληση καθίστανται οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, ενώ -σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 22 του ίδιου ΠΔ- σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο που επιβάλλεται σε υποψήφιο βουλευτή είναι έως 20.000 ευρώ. Μάλιστα, κυρώσεις προβλέπονται και για τους αυτοδιοικητικούς που είναι αρμόδιοι για την αποκόλληση εάν δεν επιληφθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.