Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε πως σε περιόδους κρίσης, η Αριστερά οφείλει να κινηθεί ενωτικά, δημιουργώντας ένα μέτωπο για την προώθηση της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των πολιτικών ελευθεριών.
Η ομιλία Βανς στο Μόναχο αποτελεί το μανιφέστο της Μαύρης Διεθνούς της οποίας η σκιά σκεπάζει την Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, «η τελευταία είναι σε υπαρξιακή κρίση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας των συντηρητικών δυνάμεων που στο όνομα της σταθερότητας οδήγησαν την ΕΕ στην υπαγωγή στις στρατηγικές επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών».
Πρόσθεσε ότι «πλέον όμως, οι ΗΠΑ του Τραμπ δεν χρειάζονται την παρηκμασμένη ΕΕ. Αυτό είναι το μήνυμα από την αμερικανική απόφαση για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ερήμην της Ευρώπης, με την Ευρώπη όμως να αναλαμβάνει το στρατιωτικό και οικονομικό κόστος της όποιας συμφωνίας. Όλα εδώ πληρώνονται».
«Σε σκοτεινές εποχές η Αριστερά έχει μόνο έναν δρόμο»
Κατά τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, «ο λογαριασμός αφορά και τη χώρα μας. Ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο πρόθυμος γεφυροποιός μεταξύ Τραμπ και ΕΕ. Ο πρωθυπουργός δεν παλεύει για την εξαίρεση από τους δημοσιονομικούς στόχους των δαπανών για το κοινωνικό κράτος, τη δίκαιη ανάπτυξη και την κλιματική μετάβαση. Επιμένει στην αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών στην Ευρώπη. Είναι η μετεξέλιξη της πολιτικής τού «δεδομένου συμμάχου» και η εφαρμογή της γραμμής Τραμπ για την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής».
Τέλος, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «σε σκοτεινές εποχές η Αριστερά έχει μόνο έναν δρόμο: κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την Ειρήνη, την κοινωνική Δικαιοσύνη, τις πολιτικές Ελευθερίες. Δεν έχουμε πλέον κανένα άλλο περιθώριο».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.