ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο εξαφανισμένος Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα (!) και είπε ψέματα που ξεπερνούν την φαντασία μιλώντας για «Ακραίες καιρικές συνθήκες»

Το «αεράκι» που φυσούσε το «βάφτισε» ακραίο καιρικό φαινόμενο!

Ο εξαφανισμένος Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα (!) και είπε ψέματα που ξεπερνούν την φαντασία μιλώντας για «Ακραίες καιρικές συνθήκες»

Ο εξαφανισμένος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας εμφανίστηκε με νάρθηκα (!) και είπε ψέματα που ξεπερνούν την φαντασία καθώς δικαιολόγησε την δική του ανικανότητα όπως και της κυβέρνησης του συνολικά για την πυρκαγιά που κατέκαψε την Αττική, ότι οφείλονταν σε… «Ακραίες καιρικές συνθήκες».

Το «αεράκι» που φυσούσε δηλαδή, το βάφτισε ακραίες καιρικές συνθήκες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και αποτελούν μάλιστα «σήμα κατατεθέν» του μηνός Αυγούστου!

Εμφανίστηκε μάλιστα έχοντας στο αριστερό του χέρι σε νάρθηκα!

Στις πρώτες πυρκαγιές του καλοκαιριού εμφανίζονταν αξύριστος προφανώς για να δείξει στο κοινό ότι εργάζεται τόσο σκληρά και τόσο πολύ, τρομάρα του, που δεν είχε χρόνο για να ξυριστεί και τώρα εμφανίζεται με νάρθηκα για να δείξει τι;

Ότι καταπόνησε το χέρι του προσπαθώντας να σβήσει τις πυρκαγιές; Το πιο πιθανό είναι να έπεσε στο μπάνιο…

Εμείς απλά θα πούμε ότι τίποτα απ’ όσα έλεγε περί συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και επάρκειας αεροπορικών μέσων και προσωπικού δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη.

Το μόνο που επιβεβαιώθηκε ήταν ότι η Αττική υπέστη μία καταστροφή που ξεπερνάει ακόμα και την καταστροφή του Β’ ΠΠ.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες» δήλωσε για τη φωτιά στην Αττική και ξεκίνησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα πως η απόκριση από αέρος για τη φωτιά στον Βαρνάβα, την Κυριακή, ήταν 5 λεπτά και από το έδαφος, 7 λεπτά, αλλά οι ακραίες συνθήκες έκαναν ανυπέρβλητο το πρόβλημα!

Από πότε οι ολίγον ισχυροί άνεμοι, των 7 και 8 μποφόρ θεωρούνται ακραίες συνθήκες;

Μήπως γιατί τα «ψεκαστικά» αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τα έχει «βαφτίσει» πυροσβεστικά δεν είναι ικανά να σβήσουν ούτε… ψησταριά;

Και φυσικά μιλάμε για τα εντελώς ακατάλληλα Air Tractor.

«Σε αυτές τις 40 ώρες στην ΒΑ Αττική έδωσαν υπεράνθρωποι μάχη οι πυροσβέστες και οι δασοκομάντος.

Εθελοντές αστυνομία, στρατός, δασάρχες περιφέρεια και με τη βοήθεια εκκένωσαν και διέσωσαν 45 περιοχές».

Βέβαια όλοι οι κάτοικοι που πάλεψαν τη νύχτα για να σώσουν τις περιουσίες τους και εν τέλει αυτοί τις έσωσαν, καταγγέλλουν ότι δεν είδα ούτε ένα πυροσβεστικό να συνδράμει στον αγώνα τους.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι το νέο επιχειρησιακό δόγμα με τα drones και την άμεση παρέμβαση που λειτούργησε σε άλλες πυρκαγιές που αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε δύσκολες συνθήκες, όταν έχουμε τέτοιες ακραίες συνθήκες με κίνδυνο πυρκαγιάς 5, ξηρασία και δύσβατη περιοχή το πρόβλημα γίνεται ανυπέρβλητο.

Μιλάμε για το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο σκηνικό για πυροσβέστες και κατοίκους σκηνικό».

«Οι άνθρωποι, οι πολίτες όλες αυτές τις ώρες που έζησαν τις πραγματικές συνθήκες γνωρίζουν στη δοκιμασία που πέρασαν, τον φόβο, τον θυμό και τη λύπη, ότι οι εθελοντές, στρατός, πυροσβέστες πάλεψαν υπεράνθρωπα για να μην συμβούν τα χειρότερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ίδιοι οι πυροσβέστες είναι αυτοί που επιχειρούν όλο το καλοκαίρι και σβήνουν τις φωτιές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.