ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε πότε έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός για τους πολίτες

Πως θα δημιουργείται

Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε πότε έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός για τους πολίτες

Στην καθιερωμένη μακροσκελή κυριακάτικη ανάρτησή του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πολυαναμενόμενο Προσωπικό Αριθμό!

Επιβεβαιώνοντας τα λόγια του αρμόδιου Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου, τόνισε πως ο Προσωπικός Αριθμός θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες ημέρες, κάνοντας λόγο για «δύο ΨΗΦΙΑ που θα επιλέγουν οι πολίτες».

Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα επικρατεί μία δικαιολογημένη σύγχυση, καθώς ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει εάν τελικά οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, κατά τον σχηματισμό του Π.Α., να επιλέξουν 2 αριθμούς ή ΚΑΙ γράμματα!

Θυμίζουμε πως ο Π.Α., που θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες, εμπεριέχει τον ΑΦΜ του καθενός συν 3 ψηφία.

Δείτε τι έγραψε ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα για τον Προσωπικό Αριθμό και το ψηφιακό πορτοφόλι:

«Συνεχίζω ψηφιακά, για να σας πω ότι όλα είναι έτοιμα και σε λίγες μέρες θα τεθεί σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων. Ουσιαστικά θα τον δημιουργήσουν οι ίδιοι οι πολίτες -καθένας και καθεμιά αποκλειστικά τον δικό τους- επιλέγοντας μέσα από την πλατφόρμα myinfo τα δύο από τα τρία ψηφία που τον απαρτίζουν συν το ΑΦΜ μας. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργείται ένας νέος πολύ πιο ισχυρός τρόπος αυθεντικοποίησης, με νέους κωδικούς που θα είναι πολύ πιο ασφαλείς απέναντι σε χακαρίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βεβαίως αυτό αφορά όσους το επιθυμούν, οι υπόλοιποι μπορούν να κρατήσουν τους παλιούς κωδικούς. Και κάτι ακόμη ως προς το ψηφιακό πορτοφόλι: από μεθαύριο Τρίτη στο gov wallet θα προστεθούν εκτός των υπόλοιπων εγγράφων (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας, δακτύλιο κ.τ.λ.) και η ασφαλιστική ενημερότητα, τα στοιχεία και το βιβλιάριο υγείας του δεσποζόμενου ζώου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.