Η πρόσφατη ερώτηση των «11» έφερε στην επιφάνεια το «γαλάζιο αντάρτικο» εντός του κυβερνώντος κόμματος και η η απλά αναμενόμενη επισημοποίηση της διαγραφής του Μ.Σαλμά ήταν επίδειξη δύναμης του Κ.Μητσοτάκη προς το εσωτερικό για το τι θα ακολουθήσει για όποιον επιλέξει να κάνει αντιπολίτευση στα όσα πράττει ο ίδιος.

">

Η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα είναι προφανές ότι ουδόλως παραπέμπει σε μία… ωραία ατμόσφαιρα και οι δημοσκοπήσεις περισσότερο δικαιώνουν τους 11 γαλάζιους βουλευτές που αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής για τα «κόκκινα δάνεια» παρά τον Κ.Μητσοτάκη που με τέτοια αντίδραση, την διαγραφή, ίσως δράσει ως καταλύτης για βουλευτές.

Αρκετοί βουλευτές βρίσκονται ήδη στα «κάγκελα» για σειρά ζητημάτων στις περιφέρειές τους και νιώθουν ότι πράξεις κυβερνητικών και υπουργών εκθέτει μόνο τους ίδιους.

Επομένως πιθανό να προτιμήσουν ορισμένοι να βρεθούν απέναντι στις κάθετες πολιτικές του Μαξίμου παρά να μην τολμούν να βγουν από το σπίτι τους για ζητήματα όπως του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα για αόριστες και ανυπόστατες καταγγελίες οι οποίες εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτές, για την διαγραφή Σαλμά αλλά μια ομάδα όπως ήταν αυτή των 11 δεν μπορεί ο Κ.Μητσοτάκης να την διαγράψει έτσι εύκολα γιατί απλά δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτό του δημιουργεί αγωνία για το πως θα αντιδράσουν άλλοι Βουλευτές της ΝΔ.

Η υπόθεση Σαλμά, πάντως, θα έχει και συνέχειες κατά πώς φαίνεται, καθώς για τις 12:00 τη Δευτέρα έχει οριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ.

Ο κ. Σαλμάς σε συνομιλητές του έλεγε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, αν και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης στα δύο τηλεφωνήματα που του έκανε δεν του εξήγησε ποιο ήταν το αντικείμενο της παραπομπής.

Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι η παραπομπή του αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή». 

Η αλήθεια είναι ότι οι γαλάζιοι βουλευτές γίνονται αποδέκτες της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες και σε κάποιες περιπτώσεις αντί να αμβλυνθεί μετά την δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε στην Θεσσαλονίκη, έγινε ακόμη πιο έντονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ένστολοι, που παρά την διαρκή προσπάθεια κατευνασμού τους από το Μέγαρο Μαξίμου, παραμένουν οργισμένοι από τις ανακοινώσεις στην ΔΕΘ και μάλιστα προειδοποίησαν μετά την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου πως «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώνουν, να προσβάλλουν και να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τις οικογένειές τους, πλανώνται πλάνην οικτράν».