Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα όσα υποστήριζαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η χώρα είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο και πως η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική στα μέσα Αυγούστου καταστρέφοντας περιουσίες και δασικό πλούτο ήταν «τυχαία», δεν ισχύουν.

">

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας έλεγε την άνοιξη:

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρές μάχες με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε ξεκινήσει εντατικές προετοιμασίες για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ήδη από τον χειμώνα. Επενδύσαμε στην πρόληψη».

Αυτή τη φορά όμως όχι μόνο ξέφυγε εκ νέου όλως «τυχαίως» μία πυρκαγιά αλλά θρηνήσαμε και δύο νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά στην Κορινθία.

Μία φωτιά η οποία ξέσπασε στα τέλη μηνός Σεπτεμβρίου και κατέληξε να δημιουργήσει ένα μέτωπο που έφτασε σε μήκος στα 10 χιλιόμετρα!

Μία φωτιά η οποία ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, δεν έσβησε στο ξεκίνημα της και εν συνεχεία δεν ελέγχθηκε!

Ό,τι ακριβώς συνέβη στον Βαρνάβα Αττικής όπου η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις τρεις το μεσημέρι και κατέληξε να διανύσει μία απόσταση 45 χιλιομέτρων και να φτάσει μέχρι το Χαλάνδρι!

Τι δικαιολογία θα ακούσουμε πάλι; Για άλλη μια φορά θα μας πουν ότι ο κρατικός μηχανισμός έδρασε έγκαιρα και σωστά αλλά…

Μόνο που αυτή τη φορά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.