Οι περιπτώσεις «Alemagou» στον κόλπο της Μυκόνου και του «Οne and Only» στα Αστέρια Γλυφάδας που ανέδειξε χθες το pronews.gr αποτελούν την αποθέωση της παρανομίας και τις αντισυνταγματικότητας.

Και στις δύο περιπτώσεις έχει απαγορευτεί η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες στους Έλληνες πολίτες.

Με βάση το Σύνταγμα απαγορεύεται να οικειοποιείται οποιοσδήποτε για δικό του όφελος τον αιγιαλό και να εμποδίζει στους Έλληνες να έχουν δωρεάν και ελεύθερη χρήση των ελληνικών παραλιών.

Συγκεκριμένα στην Μύκονο, στην περίπτωση του κολπίσκου της Φτελιάς το beach restaurant «Alemagou» απαγορεύει την πρόσβαση στην παραλία ενώ οι ξαπλώστρες για τις οποίες προφανώς έχουν πάρει άδεια, καλύπτουν ένα μέρος του κολπίσκου.

Όμως έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε όλη την παραλία και παντού υπάρχουν μπράβοι που την εμποδίζουν!

Εν πάση περιπτώσει  δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την πρόσβαση επειδή πήραν την άδεια για να διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες με ενοικίαση.

Με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα οφείλουν να επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να κάνει χρήση της παραλίας ελεύθερα και απρόσκοπτα.

Αδιανόητο να επαναλαμβάνονται αυτά που υποτίθεται ότι είχαν αποκατασταθεί στη Μύκονο, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του νησιού.

Στην δεύτερη περίπτωση η εμβληματική έκταση της παραλίας της Γλυφάδας, τα γνωστά σε όλους Αστέρια, έχει μετατραπεί (με άδεια και του δήμου) σε ένα πολυτελείας ξενοδοχειακό συγκρότημα, το «One and only» εντελώς παράνομα από ένα fund που σχετίζεται με συγκεκριμένη τράπεζα.

Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το τουριστικό συγκρότημα «Αστέρια» πριν από 70 χρόνια, πρώτα στους δημότες της Γλυφάδας και των γύρω περιοχών και κατά δεύτερον στους λοιπούς Έλληνες πολίτες, τους απαγορεύεται η είσοδος!

Συγκεκριμένα η παραλία έχει «μαντρωθεί» και υπάρχουν κάποιες είσοδοι οι οποίες όμως ελέγχονται όπως πάντα από μπράβους…

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 70 χρόνια μέρος της παραλίας είχε είσοδο με εισιτήριο και η υπόλοιπη παραλία ήταν απολύτως ελεύθερη και δωρεάν στην χρήση της.

Έτσι λοιπόν το περιβόητο «Mycoast» δουλεύει μόνο «επιλεκτικά» για εκεί που δεν υπάρχει… «δόντι» στην κυβέρνηση.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει ασχοληθεί κανείς με αυτό και εύλογο είναι το ερώτημα: Θα παρέμβει επιτέλους εισαγγελέας;

Το κράτος θα πράξει το αυτονόητο που είναι να επαναφέρει την νομιμότητα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!