Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μία σαφέστατη καθοδική πορεία για την NΔ και αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης της η οποία αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται στην κυβέρνηση.

Οι Έλληνες εμφανίζονται εξοργισμένοι με το αναποτελεσματικό κράτος που έχει δημιουργήσει κυβέρνηση.

">

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της MRB, στην αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ κινείται στο 31,3%, έχοντας μία διαφορά 15,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 15,9%, αλλά πλέον είναι εμφανές ότι «φλερτάρει» με το όριο του 30%!

Μάλιστα η τάση είναι πτωτική.

Αυτό που όμως αποτέλεσε πραγματικό σοκ για το Μαξίμου ήταν ότι σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατέχει την πρώτη θέση στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών!

Στην κορυφή βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33% αφήνοντας πίσω του τον πρωθυπουργό με 30,9%!

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ θα γίνει… πρωθυπουργός. Σημαίνει όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια το δυνατό «χαρτί» για τη ΝΔ.

Το γεγονός πως στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων η κυβέρνηση κρίνεται μετεξεταστέα το χρεώνεται εξολοκλήρου ο πρωθυπουργός καθώς αυτός είναι ο πολιτικός της προϊστάμενος.

Ενδεικτικό είναι ότι στα ζητήματα της οικονομίας το 32,8% των πολιτών απαντά ότι κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και μόλις το 30,5% αποφαίνεται θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ίδια εικόνα και στα ζητήματα της καθημερινότητας με τον «κανένα» να επικρατεί με 31,6% και να ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 26,3%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,4% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,2%.

Για αυτούς όμως υπάρχει μία σημαντική επισήμανση: Οι συγκεκριμένοι δεν κυβερνούν την χώρα.

Στο 77,4% έχουν φτάσει οι αρνητικές κρίσεις για τη στάση της κυβέρνησης στο έγκλημα των Τεμπών που σημαίνει ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το «πληρώσει» στο εγγύς μέλλον.

Μπορεί οι Έλληνες να άργησαν να αντιδράσουν αλλά αυτό συνέβη επειδή ήταν πεπεισμένοι πως επρόκειτο απλώς για μία «κακιά στιγμή».

Όλα τα στοιχεία όμως που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες και η ανάδειξη τους στην δημοσιότητα έχουν πείσει την κοινωνία ότι η σφαγή των Τεμπών οφείλονταν σε άλλους παράγοντες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στην δημοσκόπηση της MRB.

Tο 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμά πως ο Μητσοτάκης έχασε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Και υπάρχει μία λογική εξήγηση για αυτό, αφού αναγκάστηκε να «θυσιάσει» δύο εκ των βασικότερων συνεργατών και υπουργών του, τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου για την περιβόητη «επίσκεψή» τους στην ονομαστική εορτή του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Στα «μάτια» των ψηφοφόρων αυτό φάνηκε ως μία μεγάλη ήττα και μάλιστα χωρίς αντίπαλο.

Παράλληλα, το 85,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι το πολιτικό σκέλος των Τεμπών δεν έχει λήξει

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, μόλις το 28,1% την έκρινε ικανοποιητική και το 67,3% απάντησε ότι δεν επαρκεί.

Με λίγα λόγια από την δημοσκόπηση προέκυψαν ένα σωρό ζητήματα τα οποία δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία «κλυδωνίζεται» και παρουσιάζει εικόνα περαιτέρω πτώσης.

Η αίσθηση ενός κόμματος που δείχνει «ζαλισμένο» από τα πρόσφατα «χτυπήματα» της επικαιρότητας, ωθεί πολλούς δεξιόστροφους ψηφοφόρους του να στραφούν σε πιο δεξιά κόμματα.

Το κυβερνητικό επιτελείο προβληματίζεται έντονα για τις διαρροές της ΝΔ οι οποίες οφείλονται στην πολιτική που εφαρμόζεται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επί της ουσίας έχουν γίνει πλειοψηφία μέσα στην κυβέρνηση.

Το άγχος του Μαξίμου είναι οι μετρήσεις που θα βγουν τις επόμενες ημέρες και θα έχουν καταγράψει και την εισφορά του κόσμου από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Μία δολοφονία η οποία κατέδειξε την φιλοσοφία του «περίπου» που κυριαρχεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας (και επί πολλών άλλων κυβερνήσεων για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι).

«Περίπου» κράτος, «περίπου» αστυνομικοί, «περίπου» έννομη τάξη, «περίπου» ασφάλεια, «περίπου» μεταφορές, «περίπου» δημόσια υγεία, οι Έλληνες ζούνε στο «περίπου»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!