ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ομιλία Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Με προεκλογικό «άρωμα» και το «πρόβλημα» στην κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο

Το εκλογικό σύστημα που θέλει να αλλάξει μετά το «στραπάτσο» των ευρωεκλογών

Ομιλία Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Με προεκλογικό «άρωμα» και το «πρόβλημα» στην κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο

Η χθεσινή ομιλία του Κ.Μητσοτάκη χθες στην ΔΕΘ ήταν μία καθαρά προεκλογικού τύπου ομιλία και αυτό ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι την ερχόμενη άνοιξη με αφορμή την προεδρική εκλογή πιθανά να υπάρξει στήσιμο εθνικής κάλπης. 

Με χαρακτηριστικότερη την δήλωση ότι «από 1/1/2025 αυξάνονται οι συντάξεις 2.000.000 συνταξιούχων», μίλησε για νέους διορισμούς στο δημόσιο και επιδόματα,  ενώ απλά εμφάνιζε μέτρα για να ακούγονται περισσότερο και όχι ότι έδωσε κάποια μόνιμη λύση που υποτίθεται θα ήταν η εξαργύρωση της καλής πορείας της οικονομίας όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις θύμισαν τους παλαιοκομματικούς ηγέτες μιας άλλης εποχής, με πλήθος άλλων παροχών που γίνονται με άδεια ταμεία

Ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος την διαρκή και μόνιμη κρίση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κυνηγά την εξασφάλιση παραμονής στην εξουσία μέχρι το 2029 και σε αυτό θέλει να έχει σύμμαχό του και το εκλογικό σύστημα που δείχνει να θέλει να αλλάξει ειδικά μετά το «στραπάτσο» των ευρωεκλογών.

Κυβέρνηση που θα εκλέγεται με 32-33% (από 36-37% που είναι σήμερα) και όριο για την είσοδο των μικρών κομμάτων στη Βουλή το 5% (από 3%) θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του εφημερίδα, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού  του μπόνους στο πρώτο κόμμα.

Εφόσον το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, για εκλογικό νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.