Οριστικό είναι το «όχι» Κ.Καραμανλή-Α.Σαμαρά στην πρόσκληση που τους απηύθυνε προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης, καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραστούν στα «γενέθλια» του κόμματος.

">

Δεν θέλουν να έχουν σχέση με τα πολιτικά πεπραγμένα του Κ.Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, την οικονομία αλλά και στην εφαρμογή της «Woke» ατζέντας και διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους.

Στην Ρηγίλλης θα γίνει η γιορτή ή αλλιώς το «street party» με παλαιά, νέα στελέχη αλλά και φίλους του κόμματος να γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε ο ίδιος στους δύο πρώην πρωθυπουργούς και τους προσκάλεσε στη γιορτή.

Η απάντηση τελικά δόθηκε το πρωί της Παρασκευής, αφού οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν πως δεν θα παραστούν στην εκδήλωση.

Παρότι, λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσε για καλό κλίμα στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το τηλεφώνημα ήταν σύντομο, χωρίς καμία διάθεση δέσμευσης από την πλευρά των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία των τριών ανδρών μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι κ.κ Σαμαράς και Καραμανλής είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική σε μείζονα ζητήματα.