ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ως «μαύρη τρύπα» αρχίζει και αντιμετωπίζει το Μαξίμου τον Κ.Χατζηδάκη: Για το κάζο των Eυρωεκλογών και το άχρηστο «Μycoast»

Έχει ανοίξει βεντέτα με τον «σκληρό» πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ

Ως «μαύρη τρύπα» αρχίζει και αντιμετωπίζει το Μαξίμου τον Κ.Χατζηδάκη: Για το κάζο των Eυρωεκλογών και το άχρηστο «Μycoast»

Προβληματισμένο είναι το Μαξίμου με τις συνέπειες της πολιτικής του υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, καθώς μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει πολλά στο «συμπαγές» της εκλογικής βάσης της ΝΔ χωρίς να φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα στα ταμεία του κράτους.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τη συμπεριφορά «δελφίνου» όταν τέθηκε ζήτημα αποχώρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για υψηλόβαθμη θέση στην ΕΕ, η μέχρι πριν έξι μήνες θετική εικόνα του, έχει «τσαλακωθεί».

Στο Μαξίμου τον θεωρούν ως το κύριο υπεύθυνο για την ήττα του κόμματος στις Ευρωεκλογές καθώς είχε προκαλέσει μετωπική σύγκρουση με τους ελεύθερους επαγγελματίες με την «σφαγιαστική» φορολόγηση τους όπως και με τους ταξιτζήδες.

Βιάζεται να διαδεχτεί τον Κ.Μητσοτάκη μην έχοντας εκλογικό υπόβαθρο αλλά υπολογίζοντας ότι θα του δώσει ο ίδιος την διαδοχή με «απονομή»...

Μάλιστα όταν κάποιοι έλεγαν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα φύγει για υψηλόβαθμη θέση στην ΕΕ ακόμα και για αντικαταστάτης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κ.Χατζηδάκης είχε ήδη φτιάξει δική του «κυβέρνηση» για να είναι έτοιμος και για να προκαταβάλει οποιαδήποτε σκέψη του Μητσοτάκη να απευθυνθεί σε κάποιον άλλον!

Στις Ευρωεκλογές όμως τα έκανε «μούσκεμα» με την ιδέα του να φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με βάση το φανταστικό τεκμαρτό εισόδημα (δηλαδή τι υποθέτει το κράτος αυθαίρετα ότι κερδίζουν και όχι τα πραγματικά τους έσοδα) με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον «κορμό» των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ταξιτζήδες είναι επίσης μία τάξη που παραδοσιακά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία και τώρα βάλλονται πανταχόθεν, είτε με την αύξηση της φορολογίας είτε με την επιβολή των POS.

Εξίσου μεγάλο όμως είναι και το φιάσκο με τις παραλίες και το «Mycoast», στο οποίο οι καταγγελίες γίνονται και ουδείς τις εξετάζει ή εξετάζουν όσους δεν έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση, δηλαδή «επιλεκτικά».

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η εμβληματική έκταση της παραλίας της Γλυφάδας, τα γνωστά σε όλους Αστέρια που έχει μετατραπεί (με άδεια και του δήμου) σε ένα πολυτελείας ξενοδοχειακό συγκρότημα, το «One and only» εντελώς παράνομα από ένα fund που σχετίζεται με συγκεκριμένη τράπεζα.

Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το τουριστικό συγκρότημα «Αστέρια» πριν από 70 χρόνια, πρώτα στους δημότες της Γλυφάδας και των γύρω περιοχών και κατά δεύτερον στους λοιπούς Έλληνες πολίτες, τους απαγορεύεται η είσοδος κάτι που δεν επιτρέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα!

Τους απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση ενώ μέχρι και πρόσφατα δεν υπήρχε πρόσβαση ακόμα και με χρηματικό αντίτιμο.

Σημειώνουμε ότι είναι υποχρεωμένοι εκ του Συντάγματος να υπάρχει ένα τμήμα της παραλίας απόλυτα ελεύθερο, βασικά όλως ο αιγιαλός, διότι αυτοί δεν είναι ιδιοκτήτες ούτε ενοικιαστές του αιγιαλού, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκει στον ελληνικό λαό.

Είναι υποχρεωμένοι να έχουν οδούς μέσα από το συγκρότημα που να οδηγούν στην παραλία.

Μία δεύτερη περίπτωση που δείχνει πόσο χρεοκοπημένο είναι το «Mycoast» είναι η περίπτωση του κολπίσκου της Φτελιάς στην Μύκονο όπου το beach restaurant «Alemagou» απαγορεύει την πρόσβαση στην παραλία ενώ οι ξαπλώστρες για τις οποίες προφανώς έχουν πάρει άδεια, καλύπτουν ένα μέρος του κολπίσκου και εν πάση περιπτώσει  δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την πρόσβαση επειδή πήραν την άδεια για να διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες με ενοικίαση.

Αδιανόητο να επαναλαμβάνονται αυτά που υποτίθεται ότι είχαν αποκατασταθεί στη Μύκονο, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του νησιού.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά το ότι το «Mycoast» δουλεύει μόνο «επιλεκτικά» για εκεί που δεν υπάρχει… «δόντι» στην κυβέρνηση.

Η υπόθεση Χατζηδάκη απασχολεί σε σημαντικό βαθμό το Μαξίμου.

Σε μία χρονική συγκυρία, που δεν αποκλείεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στους επόμενους 10 μήνες.

Και θεωρούν και ορθώς γι’ αυτούς, ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το κάζο των Ευρωεκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.