Ολοένα και πιο δύσκολο γίνεται το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Χάρης Δούκας την προεδρία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή καθώς ο Παύλος Γερουλάνος πριν λίγο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη σε κανέναν.

">

Το ίδιο ακριβώς δήλωσε το πρωί και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να δώσει επισήμως στήριξη στον Χάρη Δούκα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου όλοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα θα στηρίξει κι αυτή το Νίκο Ανδρουλάκη καθώς οι ψηφοφόροι της έχουν διπλή «ταυτότητα», δηλαδή ψηφίζουν και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία όπου έχουν βρει εδώ και αρκετά χρόνια πολιτικό «καταφύγιο».

Η πολιτική της αποστολή ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή της η οποία εξασφάλισε ότι ο Παύλος Γερουλάνος δεν μπόρεσε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, για 858 ψήφους.

Με λίγα λόγια αν δεν ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου υποψήφια ο Παύλος Γερουλάνος σίγουρα θα είχε περάσει στον επόμενο γύρο.

Τον φοβόντουσαν στο Μαξίμου τον Παύλο Γερουλάνο καθώς είναι ένας πολιτικός που μπορεί να δημιουργήσει «ρεύμα» γύρω από το πρόσωπο του και έχει μεγάλη διείσδυση στο γυναικείο εκλογικό κοινό.

Δεν είναι καθόλου δυσαρεστημένοι με την μη είσοδο του στον επόμενο γύρο.

Τώρα όμως γνωρίζουν ότι έχουν κερδίσει πολιτικό χρόνο μέχρι την επόμενη φορά, η οποία θα αργήσει και ο ίδιος ο Παύλος Γερουλάνος οργανώνει την πορεία του ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.

Άλλωστε απέσπασε ένα σημαντικό ποσοστό στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και ξέρει ότι έχει πλέον μία καλή «παρακαταθήκη» και επιρροή ουσίας μέσα στο κόμμα.

Προτιμάει το Νίκο Ανδρουλάκη να είναι πάλι πρόεδρος διότι εάν αποτύχει στις επόμενες εθνικές εκλογές που είναι το πιθανότερο δεν πρόκειται να έχει ξανά τρίτη ευκαιρία.

Ο Χάρης Δούκας όμως ως νέος αρχηγός δεν θα κατηγορούνταν εάν μέσα στους επόμενους μήνες δεν πετύχαινε κάποιο ξεχωριστό αποτέλεσμα σε πιθανές εθνικές εκλογές κατά την άνοιξη.

Οι επίσημες δηλώσεις Γερουλάνου, Κατρίνη, Διαμαντοπούλου, περί μη στήριξης κανενός εκ των δύο υποψηφίων και «πάνω από όλα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.», επί της ουσίας αποτελούν στήριξη στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Άλλωστε αν διαβαστούν προσεκτικά οι δηλώσεις Γερουλάνου γίνεται κατανοητό ότι ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ η οποία θα έρθει μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές που λίγο πολύ όλοι πλέον περιμένω να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτές του 2023.

Το ΠΑΣΟΚ οδεύει με την ίδια πολιτική ηγεσία και άρα δεν γίνεται να έχει διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα.

«Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε για την επόμενη ημέρα. Ανταποκρίθηκα, εκείνοι μου ζήτησαν να συναντηθούμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Παύλος Γερουλάνος, μετά τις συναντήσεις πού είχε στη Βουλή με τους δύο μονομάχους – Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Δούκα – για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 13/10.

Αρχικά ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη και ακολούθησε η συναντησή του με τον επίσης υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χ. Δούκα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των διαδοχικών συναντήσεων, ο κ.Γερουλάνος ανέφερε πως ήταν «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές».

Κληθείς να απαντήσει εάν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους, επανέλαβε το “στήριξη σε κανέναν”.

«Αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη. Είναι σημαντική η συμμετοχή, ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Με δεδομένα και τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και που κανείς δε γνωρίζει αν θα λυθούν και πως θα λυθούν το σενάριο της μεγάλης Κεντροαριστεράς που θα αμφισβητούσε την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη πλέον ξεθωριάζει και η πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίζει να παραμένει σε αυτόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ήρθαν τα πράγματα το μόνο που απομένει είναι να πάρει την απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές την άνοιξη με οποιαδήποτε αφορμή με σκοπό την ανανέωση της κυριαρχίας του μέχρι το 2029.κυριαρχίας του μέχρι το 2029.