ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάνω από 40 δισ. ευρώ ζημιώθηκαν οι Έλληνες για τις τράπεζες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει «ενθουσιασμένη»!

Και όλα αυτά έγιναν για να καταλήξει χώρα να μην έχει δικό της τραπεζικό σύστημα!

Πάνω από 40 δισ. ευρώ ζημιώθηκαν οι Έλληνες για τις τράπεζες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει «ενθουσιασμένη»!

Οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την «διάσωση» των τραπεζών καθώς η συνολική ζημιά, μετά την πώληση τους σε ξένους ιδιοκτήτες, αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια €.

Με τέτοια μεγάλη ζημιά για τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων είναι άξιο απορίας γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση και μάλιστα ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ανακοινώσεις του δηλώνει ενθουσιασμένος!

Ενθουσιασμένος για ποιο λόγο; Τα μαθηματικά είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι ακριβώς συνέβη.

Καλό είναι να υπολογιστεί το άθροισμα της ζημιάς από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά:

Πειραιώς ζημιά για δημόσιο -18,39 δισεκ. ευρώ

Εθνική ζημιά για δημόσιο -7 δισεκ.

Eurobank ζημιά για δημόσιο -9,9 δισεκ. ευρώ

Alpha bank ζημιά για δημόσιο 3,66 δισεκ.

Συνολικά λοιπόν έχουν χαθεί 40 δισεκ. ευρώ και η κυβέρνηση ενθουσιάστηκε που πήρε 691 εκατ ευρώ από το 10% της Εθνικής τράπεζας.

Δεν είδαμε όμως κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει στην τηλεόραση δημοσίως και να εξηγεί στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Οι δανειστές υποχρέωσαν τους Έλληνες πολίτες να αγοράσουν τις τράπεζές τους και τώρα τους υποχρεώνουν (με τη βοήθεια και της ελληνικής κυβέρνησης βεβαίως) να τις πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι τράπεζες ανήκουν σε ξένους ιδιοκτήτες.

Στην ιστορία ουδέποτε υπήρξε οικονομία που να αναπτύχθηκε και να ευημέρευσε χωρίς να έχει δικό της εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Χωρίς ελληνικές τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Γιατί όταν οι τράπεζες βρίσκονται στα χέρια αλλοδαπών ιδιοκτητών το πρώτο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζουν οι ίδιοι και όχι η οικονομία της χώρας στην οποία βρίσκονται τα αποκτήματα τους.

Και μπορούν πολύ εύκολα να κερδίζουν κάνοντας χρήση απλώς των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.

Κυριολεκτικά «πάρτι» κάνουν οι τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών καθώς την ίδια στιγμή που δανείζουν με 5,78% (νέα αύξηση) το επιτόκιο που δίνουν στους καταθέτες είναι μόλις 0,57%!

Και αυτό το θεωρούν και «επιτυχία» τέτοιου επιπέδου που μοίρασαν και μέρισμα λόγω εκτόξευσης κερδών, ύψους 814 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι ελληνικές τράπεζες κεφαλαιοποιημένες από το αίμα του ελληνικού λαού είναι «ωσεί παρούσες» στη ελληνική οικονομία.

Δίνουν δάνεια μόνο όταν συμμετέχει η ΕΕ και όταν εγγυάται η ΕΚΤ!

Με λίγα λόγια οι αλλοδαποί οι ιδιοκτήτες τους δανειοδοτούν μόνο εκ του ασφαλούς, τουτέστιν όταν ξέρουν ότι θα λάβουν κέρδη.

Πρακτικά δεν υπάρχει τραπεζικός τομέας στην ελληνική οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστροφή των τραπεζών σε εθνικό-ελληνικό έλεγχο είναι εκ των ουκ άνευ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.