Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον REAL FM, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση.
«Η δύσκολη αυτή πραγματικότητα χρειάζεται μια συνταγή αντιμετώπισης κι εμείς είμαστε εδώ για να την προσφέρουμε. Πια υπάρχουν και απαιτήσεις από τη δική μας παράταξη αλλά και ευθύνες και όλοι μας έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και οφείλουμε να την κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.
Υποστήριξε, δε, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί, για άλλη μια φορά, μια συνθηματολογία χωρίς ουσία, ενώ πρόσθεσε ότι «έχει αγχωθεί επειδή πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο».
«Η ΝΔ μας κατηγορεί για το ότι ψηφίσαμε “όχι” στο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ. Η ίδια η ΝΔ έχει αλλάξει το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ 32 φορές. Αυτό σημαίνει ότι εκείνη είπε 32 “όχι” στο δικό της νομοσχέδιο. Η ΝΔ έχει αλλάξει άποψη για τα εργασιακά της χώρας δεκάδες φορές. Τι θέλει δηλαδή; Να συμφωνήσουμε με όλα τα λάθη που κάνει και για τα οποία την απαξιώνουν οι πολίτες σε όλες τις δημοσκοπήσεις;», διερωτήθηκε.
Αναφερόμενος στις αμερικανικές εκλογές και την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ, ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, τόνισε την ανάγκη να εξεταστούν οι λόγοι που διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα, διότι – όπως είπε – «φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να πείσουν, τα τελευταία χρόνια, ότι ασχολούνται με τη μεσαία τάξη. Τα ζητήματα του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεφύγει και όλα τα θέματα της οικονομίας βλέπουμε ότι δημιουργούν τεράστιες ανισότητες. Η Ευρώπη, όπως θα έπρεπε να προετοιμαστεί και για την εκλογή της Κάμαλα Χάρις, πρέπει προφανώς να προετοιμαστεί και για την εκλογή Τραμπ άμεσα, με μία συγκεκριμένη και στοχευμένη στρατηγική».
Ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε, τέλος, την πάγια θέση της ανάγκης διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας Αθήνας – Άγκυρας, εν όψει και της αυριανής συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του.
«Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι τι συζητάμε με την Τουρκία. Εμείς, με τη λογική της λύσης πακέτου, τις λογικές του “καζάν – καζάν”, διαφωνούμε. Η διαφορά μας είναι μια και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Εάν κάτι από αυτά, που είναι η παραδοσιακή θέση της χώρας μας, έχει αλλάξει και συζητιέται κάτι ακόμα, αυτό πρέπει να το μάθουμε και γι’ αυτό βάζουμε ερωτήματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα γύρω από τον διάλογο, τον οποίο αναπτύσσεται», κατέληξε.