ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποιος θα είναι ο πολιτικός στόχος της ηγεσίας που θα εκλεγεί στον ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία κεντραριστερού «μπλοκ» κατά Κ.Μητσοτάκη

Ποιοι έχουν εμφανιστεί έως τώρα ως υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

Ποιος θα είναι ο πολιτικός στόχος της ηγεσίας που θα εκλεγεί στον ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία κεντραριστερού «μπλοκ» κατά Κ.Μητσοτάκη

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 163 «ναι» , 120 «όχι» και 3 άκυρα-λευκά το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιοι είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα μπορούν την επόμενη μέρα να δημιουργήσουν μία ισχυρή εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Μέχρι στιγμής την πρόθεσή τους για την διεκδίκηση της προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει γνωστή οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος.

Ο τελευταίος δε «τάραξε τα νερά» το βράδυ της Κυριακής με την ακόλουθη ανάρτησή του:

«Δηλώνω παρών , στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης , για την αριστερά και την Πατρίδα . . .».

Όπως και να έχει όμως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με αυτές στο ΠΑΣΟΚ μπορεί τελικά να καταλήξουν στην δημιουργία ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού πόλου ο οποίος να αμφισβητήσει την πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη.

Όποιος και αν γίνει πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ ως αντικειμενικό του σκοπό θα έχει τη δημιουργία προϋποθέσεων για μία κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Τουλάχιστον αυτή θα πρέπει να είναι η πολιτική κατεύθυνση του νέου προέδρου καθώς θα είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να τεθεί ένα τέλος στην πολιτική κυριαρχία του Κ.Mητσοτάκη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει εκ νέου την ηγεσία του σε μία περίοδο όπου το ίδιο ακριβώς πράγμα συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η… ακύρωση της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ.

Ως έκπτωτος πρόεδρος πλέον, τον ρόλο της εκπροσώπησης της αξιωματικής αντιπολίτευση θα παίξει ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για το αν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία του κόμματος.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΕ.

Ο Κρητικός βουλευτής τόνισε πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στην επόμενη μέρα: «Μετά από μία επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού μετά την πρόταση μομφής. Δήλωσα εξ αρχής ότι είμαι στη διάθεση του κόμματος για την επόμενη μέρα.

Κατέθεσα ένα συνολικό προγραμματικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για την επόμενη μέρα του κόμματος. Στόχος δεν είναι άλλος από το να ρίξουμε σύντομα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν συντεταγμένα και ενωτικά στις διαδικασίες νέας εκλογής, χωρίς ακραίες εκφράσεις όπως αυτές που ακούστηκαν στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να υπάρξει ενωτικό κλίμα, ο κ. Πολάκης απάντησε:

«Μπορούμε να πάμε μαζί, η αριστερά ξέρει να κουβεντιάζει. Εγώ πρώτος έχω πει ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα στηρίζω το κόμμα. Και φυσικά μπορούμε να ρίξουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχετικά με το μέλλον του Κασσελάκη στο κόμμα, είπε: «Εάν ο ίδιος το θέλει φυσικά και μπορεί να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.