ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στο Μαξίμου θεωρούν πως μπορούν να συνεχίσουν… ανενόχλητοι τις ίδιες πολιτικές μετά τον α’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Ικανοποίηση στο Μαξίμου που δεν πέρασε ο Παύλος Γερουλάνος στον δεύτερο γύρο - Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την υψηλή συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στο Μαξίμου θεωρούν πως μπορούν να συνεχίσουν… ανενόχλητοι τις ίδιες πολιτικές μετά τον α’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Στο Μαξίμου είναι ευχαριστημένοι με την επικράτηση του διδύμου Νίκου Ανδρουλάκη-Χάρη Δούκα, στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις ίδιες πολιτικές που έχουν προκαλέσει οργή και δυσαρέσκεια στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα θεωρούσαν ότι ο νυν πρόεδρος θα περνούσε εύκολα στον δεύτερο γύρο όπως και τελικά έγινε.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών έφερε ανακούφιση στη Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος και έτσι δεν είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν στρατηγική και θα συνεχίσουν να λένε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Και αυτό το λένε παρά το γεγονός ότι αυτοί που είναι περισσότερο απογοητευμένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της.

Ξέρουν όμως ότι παρά την δυσαρέσκεια δεν έχουν που να πάνε, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αναφερόμενοι βεβαίως στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, που αποτελούν πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος της νεοδημοκρατικής εκλογικής βάσης.

Γιατί σε ό,τι αφορά τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους έχουν ξεκινήσει να επιλέγουν την αποχή ή τα άλλα δεξιά κόμματα, οπότε είναι ακόμα πιο κρίσιμης σημασίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διατήρηση των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Μία μόνο είναι η ανησυχία στο μέγαρο Μαξίμου σε ό,τι αφορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτή όχι για τώρα αλλά για το μέλλον.

Η δυναμική που πέτυχε ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έδειξε ότι έχει την μεγαλύτερη απήχηση, στο μετριοπαθές ακροατήριο αλλά και στο γυναικείο κοινό.

Στο Μαξίμου ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν έναν νέο αντίπαλο γιατί θα έπρεπε να αλλάξουν πρακτικές και πολιτικές και αυτή τη στιγμή ούτε ξέρουν ποιες θα έπρεπε να ακολουθήσουν και ούτε είναι ικανοί να το κάνουν.

Ο φόβος που υπάρχει στο Μαξίμου είναι μήπως βρεθεί τρόπος και το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τους παλιούς ψηφοφόρους του, που τώρα ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Με τον Γερουλάνο πρόεδρο θα μπορούσε να γίνει αυτό καθώς είναι πολλοί οι ψηφοφόροι που περιμένουν επιλέξουν «κάτι άλλο» με βάση το τι συνέβη στις Ευρωεκλογές.

Με τον Ανδρουλάκη νιώθουν σίγουροι γιατί τον γνωρίζουν καλά και ξέρουν ότι ακόμα και στην πλειοψηφία του κόμματος του δεν είναι αρεστός.

Ακόμα και ο Χάρης Δούκας αν κερδίσει, κάτι που φαντάζει απίθανο αυτή τη στιγμή,  λόγω της αριστερής ρητορικής του, εύκολα θα μπορούν να τον ταυτίσουν με ένα είδος «μεταστοιχείώσης» του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ και αυτό δημιουργεί κάποιες αρνητικές αντιδράσεις στους κεντρώους ψηφοφόρους.

Πάντως ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν προβληματισμό οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ λόγω της υψηλής συμμετοχής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κινητοποιήσουν και αυτοί κόσμο στις δικές τους εσωκομματικές εκλογές.

Το γεγονός ότι 300.000 πολίτες πήγαν στις κάλπες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκαλεί «πονοκέφαλο» γιατί όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να παρουσιάσει μία τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Αν μάλιστα υπάρξει διαγραφή Κασσελάκη και όπως διαρρέεται μέσα στο κόμμα διαγραφούν και όσοι τον στηρίζουν, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Στο Μαξίμου περιμένουν να δουν ποια θα είναι κατάσταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τις πρώτες εβδομάδες μετά την εκλογή προέδρου.

Εάν είναι μία από τα ίδια, που είναι και το πιθανότερο τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει την απόφαση για εκλογές στην άνοιξη με οποιαδήποτε δικαιολογία, για να ανανεώσει την κυριαρχία του μέχρι το 2029.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος του για να το πετύχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.