ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να στρέψει τους πάντες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του

Έδειξε άγνοια βασικών κανόνων και διέπραξε σωρεία λαθών

Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να στρέψει τους πάντες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του

Ένα είναι το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί στους κύκλους της Αριστεράς: Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να στρέψει τους πάντες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του!

Κάποιοι θα πούνε πως πρόκειται περί κατορθώματος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διέπραξε σωρεία λαθών που καταδεικνύουν ότι είναι ακατάλληλος για να γίνει πολιτικός και για να είναι αρχηγός όχι μόνο στο συγκεκριμένο κόμμα αλλά γενικότερα σε οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα.

Το πώς τα κατάφερε έτσι είναι κάτι το οποίο χρήζει ανάλυσης:

Καταρχάς είναι εντελώς άσχετος από εξωτερική πολιτική καθώς από τη μία επιδιώκει να παρουσιάσει ένα «πατριωτικό» πρόσωπο για το ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει να αναφερθεί στο ψευδοκράτος ως κρατίδιο, «νομιμοποιώντας» το με αυτό τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται τι ακριβώς είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, η βορ…, το κρατίδιο τελος πάντων του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντάει επί τόπου……». «… Του ψευδοκράτους» (διόρθωσε αμέσως μετά).

Θα πει κάποιος ότι επρόκειτο για λεκτικό ολίσθημα, το οποίο εν μέρει ισχύει.

Αλλά ισχύει επίσης το γεγονός ότι επειδή δεν έχει γνώση των πραγμάτων ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο του ξέφυγαν αυτές οι φράσεις.

Θέλει να αναφερθεί στην οικονομία και στην μεσαία τάξη και στα λαϊκά στρώματα που έχουν υποστεί ανείπωτη φτωχοποίηση τα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιότητά του ως golden boy ακυρώνει αυτομάτως ολόκληρη την πλατφόρμα που θέλει να παρουσιάσει στην Αριστερά και στο αριστερό ακροατήριο.

Άλλωστε στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ξεχαστεί ότι χώρα καταστράφηκε και σύρθηκε στα μνημόνια εξαιτίας των golden boys.

Η «ιδιαιτερότητά» του και η σχέση του με τον Τάιλερ δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα μέρος του όμως δεν το αποδέχεται και δεν του αρέσει η υπερπροβολή, της κοινής τους ζωής.

Επίσης, υπερπροβάλει τα πλούτη του και την άνεση του βίου του όπως και τις «αποδράσεις» του στις Σπέτσες και στη Νέα Υόρκη πράγμα αδιανόητο για έναν ηγέτη της Αριστεράς και εξοργιστικό για δυνητικούς ψηφοφόρους οι οποίοι δυσκολεύονται να πάνε εκδρομή ακόμα και μέχρι το… Λιανοκλάδι.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στο παρελθόν ψήφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δεν είναι αυτό αδιανόητα αφελές (να το πούμε ευγενικά) για κάποιον που θέλει να ηγηθεί σε ένα κόμμα και να νικήσει τον… Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ακόμα και έτσι να έχει γίνει για ποιο λόγο το αναφέρει και το λέει; Περισσότερο περνάει την εικόνα στους πολίτες ότι είναι ένας «κρυφός» θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει το σύνδρομο του «θέλω να γίνω Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη» (όπως σοφά έλεγε ο βεζίρης Ιζνογκούντ στο ομώνυμο διάσημο comic των Ουντερζό-Γκοσινί).

Επιμένει να μιλάει ελληνικά τα οποία όμως στην ουσία αποτελούν απόδοση αγγλικών σκέψεων.

Δηλαδή, πρώτα σκέφτεται στα αγγλικά και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πολλές φορές την ίδια ακριβώς σύνταξη αποδίδει το περιεχόμενο στα ελληνικά.

Ακριβώς έτσι έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός που έδεσε τη χώρα «χειροπόδαρα» με τα Μνημόνια.

Αυτό μόνο και ως συνειρμός είναι κάτι πολύ αρνητικό για τον Έλληνα ψηφοφόρο.

Στράφηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, που είναι ο άνθρωπος ο οποίος ουσιαστικά του «άνοιξε το δρόμο» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες ότι ήταν λήπτης «μαύρου χρήματος»!

Φυσικά με αυτή τη δήλωση γελάνε και οι πέτρες γιατί όλοι ξέρουν ότι o ΣΥΡΙΖΑ, έχει λάβει «μαύρο χρήμα», άλλα κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχαν καν εάν δεν υπήρχε το «μαύρο χρήμα».

Βέβαια το ανακάλεσε αλλά ήταν πλέον αργά και μπορούμε να πούμε ότι από την δήλωση αυτή έχασε και την όποια υποστήριξη του είχε απομείνει.

Ακόμα και το κλείσιμο της «Αυγής», δεν ήταν υπέρ του. Όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα διαβάζονταν να πω… 50 άτομα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ύπαρξη της δεν ταυτίζονταν με αυτή του κόμματος.

Του στοίχισε επίσης επικοινωνιακά το περιβόητο «πόθεν έσχες». Ζητούσε και σωστά να δικαιολογηθεί το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποδείχτηκε όμως ότι και το δικό του είχε πολλά κενά σημεία και ήταν πλουσιοπάροχο.

Αυτό που κατάφερε να «παρουσιάσει» στο ευρύ κοινό είναι ότι δύο άνθρωποι με απίστευτα υψηλά εισοδήματα, πολλά ακίνητα και με πολύ πλούσιο τρόπο ζωής ζητούν από ανθρώπους που δεν έχουν να βγάλουν το μήνα τους, τρώνε άθλια, δεν έχουν χρήματα για να προσέξουν την υγεία τους και τον εαυτό τους, δεν μπορούν να προσφέρουν προοπτικές στα παιδιά τους, να τους ψηφίσουν και να τους εμπιστευτούν ότι θα τους προσφέρουν μία άνετη και καλή ζωή!

Μα είναι γνωστό από την ζωή ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει υποφέρει ποτέ, δεν τον έχει απασχολήσει και δεν τον έχει βγάλει από την «νιρβάνα» του, κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεν μπορεί να κατανοήσει τον πόνο αυτών που υποφέρουν και σίγουρα δεν γνωρίζει με ποιους τρόπους θα τους θεραπεύσει από αυτά που τους κάνουν να υποφέρουν.

Πέρα απ’ όλα αυτά δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ως προς το ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα και πως θα την εφαρμόσει.

Με λίγα λόγια δείχνει ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο δράσης το οποίο θα στηρίζεται σε λογικούς κανόνες.

Πέραν όμως όλων αυτών η βασικότερη αιτία για την οποία κανείς πλέον δεν θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη είναι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Έχοντας απέναντί του μία παραπαίουσα Νέα Δημοκρατία που έχασε 1 εκατομμύριο ψήφους ο ίδιος αντί να εκμεταλλευτεί και να κερδίσει από αυτή την κατάσταση, κατάφερε να χάσει και αυτός 400.000 ψήφους!

Διότι αν είχε φέρει καλό αποτέλεσμα, όπως όλοι ξέρουν η προοπτική της εξουσίας είναι η καλύτερη «logo στιγμής».

Όλοι «κολλάνε» μεταξύ τουςμ είτε συμπαθούν, είτε αντιπαθούν, είτε απεχθάνονται ο ένας τον άλλον.

Αυτό το είπε ξεκάθαρα σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει την ευθύνη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

«Εάν ο κ. Κασσελάκης είχε γνωστοποιήσει πριν από την εκλογή του είτε τα πραγματικά του πολιτικά πιστεύω, πχ τι συμμαχία είναι το ΝΑΤΟ, τι καλή που είναι η Πλεύση Ελευθερίας και μπορούμε να συνεργαστούμε είτε είχε δείξει και την πολιτική του αντίληψη για το πολιτεύεσθαι δεν θα είχε εκλεγεί», είπε ο κ. Ραγκούσης στον ΑΝΤ1.

Είπε ακόμη πως όσοι ψήφισαν τον κ. Κασσελάκη δεν ήξεραν τις θέσεις του και τόνισε με νόημα ότι: “Αυτή τη στιγμή δεν θα πάρει ούτε τους μισούς ψήφους αν πάει σε εκλογές πάλι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.